Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie van 24 uur voor aandacht voor geweld op de Molukken

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Barneveld, 18 december 2000

Werkgroep Maluku Tabakar Barneveld houdt 24 uur durende actie

De Molukse werkgroep Maluku Tabakar Barneveld organiseert op 22 en 23 december aanstaande een 24 uur durende actie in het centrum van Barneveld om stil te staan bij de noodlottige situatie van de bevolking op de Molukken. Met de 'stille' actie wil Maluku Tabakar Barneveld tevens de situatie op de Molukken onder de aandacht brengen bij de Barneveldse medeburgers.

De gewelddadigheden op de Molukken duren nu al bijna twee jaar voort en vooralsnog is er geen zicht op een einde aan het geweld. Met de kerstdagen voor de deur neemt de spanning alleen maar toe. Voor de Molukse bevolking zal er dit jaar wederom geen vrolijke en vreedzame kerst zijn. Vanuit deze wetenschap is het idee voor de actie ontstaan, alsmede de titel voor de actie: kerst...MIS op de Molukken!

De actie vindt plaats onder de toren van de Nederlands Hervormde Kerk in het centrum van het dorp. De actie start vrijdag 22 december aanstaande om 19.00 uur en duurt tot 19.00 uur de volgende dag. Leden van de werkgroep zullen hier 24 uur lang met spandoeken en fakkels stil staan bij het lot van hun volksgenoten. Tevens zal er een kraampje staan met informatie over de noodsituatie op de Molukken.

Om de actie kracht bij te zetten roept MTB de Barneveldse bevolking op dit initiatief te steunen en aan de actie deel te nemen. MTB nodigt de Barneveldse medeburgers en andere belangstellenden uit om tijdens de actie naar de N.H. kerk te komen om met hen stil te staan bij de noodlot van de Molukse bevolking.

Voor de redactie:

'Maluku Tabakar' is een onafhankelijke organisatie en daarom niet gebonden aan een politieke of kerkelijke organisatie. Zij is in augustus 1999 ontstaan naar aanleiding van de verontrusting die is ontstaan bij de Molukse gemeenschap in Nederland. 'Maluku Tabakar' is een landelijke organisatie waarin werkgroepen uit 14 plaatsen zich hebben verenigd. Allen hebben ij hetzelfde doel voor ogen: veiligheid, stabiliteit en vrede op de Molukken.

De actie 'Kerst... MIS op de Molukken' is mogelijk gemaakt door medewerking van de Gemeente Barneveld en de Nederlands Hervormde Kerk te Barneveld.

Voor nadere informatie over de 24-uurs actie en de werkgroep Maluku Tabakar Barneveld kunt u contact opnemen met de heer T. Abraham bereikbaar via tel. 06-21 49 66 20.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie