Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeehond vernoemd naar Hans Kreeft (SBS6 de Bus)

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Centrum voor wadden en Noordzee, Texel

PERSBERICHT

Texel, 21 december 2000

Zeehond vernoemd naar Hans (van de Bus)

Vanmorgen is er een zeehond opgevangen door EcoMare. Het mannelijke dier is genoemd naar de Texelaar Hans Kreeft, die momenteel meedoet met het SBS6-programma De Bus.

De zeehond is gevonden bij de lange dam bij de vuurtoren van Texel door de vader van Hans, Jaap Kreeft, en Kees Smit, beiden werkzaam bij Rijkswaterstaat. De vinders vonden het een leuk idee om de zeehond te vernoemen naar Hans, omdat hij in de Bus zit en door veel Texelaars wordt gesteund.

Hans (van de Bus) is een gewone zeehond van ongeveer 6 maanden oud. De dierenarts heeft het dier onderzocht. De zeehond is verzwakt, hij heeft longontsteking, maar zijn conditie is redelijk. Hij weegt 18,8 kg, terwijl een normaal gewicht voor een gewone zeehond van deze leeftijd ongeveer 35 kg bedraagt. Als de zeehond in het voorjaar voldoende is aangesterkt, wordt hij uitgezet in de Waddenzee.

/////

Nadere informatie: EcoMare, Renée Smal, 0222-317741 Foto's zijn vanaf morgen beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie