Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hogescholen Leeuwarden gaan samenwerken in Kenniscampus

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Hogescholen gaan samenwerken in Kenniscampus

De voorzitters van bestuur van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, de Christelijke Hogeschool Noord-
Nederland en van het Van Hall Instituut, de gedeputeerde van onderwijs van de provincie Fryslân en de wethouder van onderwijs van de gemeente Leeuwarden, samen vormend de Stuurgroep
Kenniscampus Leeuwarden, hebben donderdagavond hun handtekening gezet onder een overeenkomst om te komen tot de ontwikkeling van een Kenniscampus hoger onderwijs in Leeuwarden.

De toenemende marktwerking in het HBO in Nederland maakt het noodzakelijk Leeuwarden met vereende krachten en nieuwe initiatieven als kennisstad met hoogwaardig en herkenbaar hoger beroepsonderwijs op de kaart te zetten. Daarin is de Kenniscampus het uitgesproken middel.

De gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân beschouwen de Kenniscampus als een `majeur Frysk project'. De provincie stimuleert en coördineert het verwerven van gelden. Zij heeft het project inmiddels voor ICES geld en Kompas-middelen aangemeld en daarvoor de Noordelijke partners aan hun zijde gekregen.

De gemeente Leeuwarden zal de bouw van complexen voor de Kenniscampus in het Rengersparkgebied actief ondersteunen en zich buigen over de toekomstige bereikbaarheid van het gebied. De gemeente neemt de Kenniscampus op in het meerjarenontwikkelings-programma.

Er zal zeer binnenkort een door de provincie Fryslân betaalde, project- en procesmanager worden aangesteld om de nadere uitwerking van al in concept aanwezige plannen te ontwikkelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie