Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Guy Janssens wordt Vlaamse gemeenschapsattaché in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

BIJZONDERE VERGADERING VAN 22 DECEMBER 2000

Guy Janssens wordt gemeenschapsattaché in Den Haag

De Vlaamse regering heeft dhr. Guy Janssens (51) aangesteld als gemeenschapsattaché voor Nederland, met Den Haag als standplaats.

Guy Janssens is bij het brede publiek bekend als radio- en tv-journalist bij de VRT. Hij is licentiaat vertaler en werkte ook eerst een tijdlang als vertaler. In 1978 trad hij als journalist in dienst bij de toenmalige BRT, waar hij eerst bij de Wereldomroep en daarna bij de radionieuwsdienst werkte. In 1991 stapte hij over naar de televisienieuwsdienst. Zowel voor radio als voor tv specialiseerde hij zich in de Europese verslaggeving, waarbij hij vrijwel alle Europese "Toppen" versloeg. Voor het tv-Journaal doet hij ook aan binnenlandse poli- tieke verslaggeving.

Guy Janssens zal in Den Haag Jos Aelvoet opvolgen, die gemeenschapsattaché wordt in Parijs.

persinfo : Bart Tommelein, woordvoerder van de minister-president - tel. (02) 553 29 11 e-mail: (persdienst.dewael@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie