Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fusie elf welzijnsorganisaties Eindhoven een feit

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 december 2000, no. 107

Ondertekening fusieovereenkomst officiële start nieuwe organisatie

Fusie elf welzijnsorganisaties een feit

Sinds donderdag 21 december 2000 is de nieuwe welzijnsorganisatie een feit. De stichtingen Arbeid en Scholing, Balans, Buurtwerk Eindhoven, Dynamo, Dienstverlening Welzijnswerk, Maatschappelijk Werk Eindhoven, Ontwikkeling en Ondersteuning, Peuterspeelzalen Eindhoven, Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven, Steunpunt Vrijwilligers Eindhoven en Welzijn Ouderen Eindhoven hebben het fusiedocument ondertekend.

Maar liefst 11 welzijnsorganisaties fuseren tot een grote overkoepelende organisatie voor stedelijk en gebiedsgericht welzijn. Het fusieproces is door de gemeente ingezet om een vraaggericht en integraal aanbod van welzijn in Eindhoven mogelijk te maken en is door de 11 organisaties overgenomen. De invloed van deze fusie voor de bevolking van Eindhoven en omgeving is groot. De instellingen verwachten dat in de toekomst welzijn een integraal onderdeel zal uitmaken van de stadsdeelplannen, en partner is in het oplossen van problemen.
Hoewel er achter de schermen het afgelopen jaar door ondernemingsraad, bestuur en directie al veel werk is verzet, zal het eerste jaar het echte bouwen van de nieuwe organisatie nog moeten worden gedaan. Juridisch is de zaak nu rond en er is een nieuwe raad van toezicht benoemd. Vanaf vrijdag 22 december bestaan de elf oude organisaties officieel niet meer.
Het college van B&W van Eindhoven heeft de besturen van die instellingen met een persoonlijke brief en een geschenkje hartelijk bedankt voor hun inzet voor het welzijnsveld én de gebruikers ervan, en voor hun coöperatieve houding in het fusieproces. De raad van toezicht is samen met het bouwteam (Max Merkx, Aafke Osse en Jan Willem van Giessen) van bureau Berenschot (dat de fusie begeleidt), actief op zoek naar een nieuwe algemeen-directeur. Tot die tijd vervult Max Merkx de functie ad-interim. In de tweede helft van 2001 moet het ondernemingsplan en de organisatiestructuur van de nieuwe organisatie een feit zijn en op 1 januari 2002 start de nieuwe organisatie in haar nieuwe vorm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie