Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersveiligheidsrapportage Nieuwegein '97-'99

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Verkeersveiligheidsrapportage '97-'99
(22 december)

Het aantal verkeersongevallen in Nieuwegein neemt licht toe. Dat blijkt uit de rapportage van de verkeersongevallen in 1997, 1998 en 1999 , die het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nieuwegein onlangs heeft vastgesteld. Een aantal van de gevaarlijkste plaatsen, de zogenaamde black spots, worden al aangepakt in het kader van het meerjarenprogramma Verkeer en Vervoer. Dat programma bevat infrastructurele maatregelen. Verder werkt de gemeente Nieuwegein aan verkeersveiligheid via maatregelen op het gebied van educatie, voorlichting en handhaving. De omvangrijke verkeersveiligheidsactie ´Veilig door de Lopikerwaard en Nieuwegein´ is daar een voorbeeld van.

Ongevallen
De verkeersongevallenrapportage verschijnt elk jaar om de ontwikkeling van de verkeersveiligheid in kaart te brengen. Deze rapportage levert belangrijke informatie voor het gemeentelijk
verkeersveiligheidsbeleid. Het aantal ongevallen volgt helaas ook in 1999 nog steeds een licht stijgende trend. Nieuwegein zit met 2,4 slachtoffers per 1000 inwoners iets onder het gemiddelde in de provincie Utrecht.

De gemeente treft niet alleen verkeersveiligheidsmaatregelen rondom de black spots. In het voorjaar heeft de raad het Verkeersveiligheidsplan vastgesteld, mede als reactie op de stijgende
verkeersongevallencijfers van de afgelopen jaren. In dat plan worden veel voorstellen gedaan om de verkeersveiligheid in heel Nieuwegein verder te verbeteren. De gemeente heeft daarvoor vele miljoenen guldens beschikbaar gesteld. In november heeft de gemeente huis-aan-huis in Nieuwegein hierover een nieuwsbrief laten verspreiden: de ´Verkeerswijzer´.
Een aantal van de maatregelen die de komende jaren genomen worden, zijn:
· Uitbreiding van het aantal 30 km/u zones binnen de bebouwde kom en 60 km/u wegen buiten de bebouwde kom (waardoor onder meer een aantal black spots wordt aangepakt).
· Stimulering van handhavingsbeleid (b.v. de actie ´Veilig door de Lopikerwaard en Nieuwegein´) en educatieve en voorlichtingsprojecten op het gebied van verkeersveiligheid.
· Invulling geven aan de landelijk ingestelde nieuwe verkeersregels, zoals `Fietsers van rechts voorrang´.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie