Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda doet voorstellen verdeling geld volkshuisvesting

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE DOET VOORSTELLEN VOOR INZET FINANCIELE MIDDELEN VOLKSHUISVESTING

De gemeente heeft concrete voorstellen gedaan voor besteding van drie miljoen gulden aan de Volkshuisvesting. Voor het opplussen van woningen reserveert de gemeente opnieuw een miljoen gulden. De drie Bredase corporaties ontvangen ditzelfde bedrag voor het vergroten van de huisvestingskansen van de doelgroepen van beleid. Verder stelt de gemeente een miljoen gulden beschikbaar voor innovatieve projecten op het snijvlak van wonen en zorg.

Het beleid van de gemeente is om het geld meer terecht te laten komen bij de specifieke doelgroepen zoals ouderen en mensen met lagere inkomens. Daarom wordt voor het verbeteren van woningen opnieuw een miljoen gulden gereserveerd. Woningbouwvereniging Volkshuisvesting ontvangt 500.000,- voor het verbeteren van 50 woningen aan de Brusselstraat en woningstichting Singelveste krijgt 500.000,- voor 50 woningen aan de Roeselarestraat.

Een miljoen gulden gaat naar de Bredase corporaties voor de inzet van strategische woonruimtebemiddeling (bijvoorbeeld huursubsidie), zodat de huisvestingskansen van specifieke doelgroepen vergroot kunnen worden.

Bijzondere aandacht

De komende jaren is er bijzondere aandacht nodig voor verschillende groepen in de samenleving. Met name ouderen, gehandicapten en ex-psychiatrische patiënten zullen met extra begeleiding langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voor het stimuleren van de ontwikkeling van innovatieve projecten op het gebied van wonen en zorg stelt de gemeente dan ook een miljoen gulden beschikbaar.

Woningstichting Singelveste ontvangt 100.000,- voor het laten uitvoeren van een haalbaarheidsstudie voor het project Vuchterhage-Roeselarestraat. Bovendien ontvangt Singelveste een bedrag van 75.000,- voor het opzetten van een boerderijproject in de Haagse Beemden.

Breda, 22 december 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie