Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inluiden van vier nieuwe klokken in Grote Kerk te Ede

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Zaterdag rondleiding beiaard
Inluiden nieuwe klokken

Vrijdag 22 december rond 18.00 uur worden de vier nieuwe klokken in de Grote Kerk in Ede door de beiaardiers Henry Groen en Boudewijn Zwart feestelijk ingeluid.

Begin november zijn bij klokkengieterij Petit & Fritsen vier nieuwe klokken gegoten voor de Edese beiaard in de toren van de Oude kerk in Ede. Het zijn twee kleine discantklokken (klaviertonen Cis en D) en twee zware basklokken (pedaaltonen Bes en Es). De twee basklokken zijn voorzien van een randrijm. Aangevuld met deze vier klokken bezit de gemeente Ede nu een volwaardige beiaard met in totaal 51 klokken.

Openingsconcert
Na de officiële ingebruikname zal vanaf ongeveer kwart over acht 's avonds het openings-concert herhaald worden. Het zijn twee eigen composities van onze stadsbeiaardiers.
Harry Groen speelt het voor deze gelegenheid zelf gecomponeerde stuk 'Preludium molto capriccioso'. Boudewijs Zwart speelt 'Kerstsuite voor beiaard en piano' met medewerking van Koen van Assche, beiaardier van Leuven en Turnhout. Het stuk van Boudewijn en Koen is zaterdag wederom te beluisteren om 10.30 uur en om 11.30 uur.

Rondleiding beiaard
De echte liefhebbers van carillonmuziek kunnen aanstaande zaterdag extra genieten. Vanaf 11.00 uur start er - vanuit de centrale hal van de toren - op elk heel uur tot en met 15.00 uur een rondleiding naar de beiaard. U kunt de nieuwe klokken dan van dichtbij bezichtigen onder leiding van de beiaardier.Ede, 20 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie