Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Beroving

UTRECHT Donderdagmiddag liep een 26-jarige man uit Utrecht te bellen op het Vredenburg. Plotseling werd hij van achteren geduwd door een onbekende jongen. Op dat moment greep een tweede jongen de mobiele telefoon uit zijn handen en rende weg.

Door de aanval viel het 26-jarig slachtoffer op de grond en zag geen kans meer de dieven te achterhalen.

Signalement daders: beiden jongens waren tussen de 17 en19 jaar oud en hadden op geschoren haar. Een dader had donkerblond haar en droeg een rode bubbelcoat met donkere spijkerbroek en gympen. De tweede dader droeg een donkerblauwe jas, spijkerbroek en gympen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie, tel.: 0900 88 44.

Man onder de tram

UTRECHT Een 26-jarige man uit Utrecht liep donderdagavond met zijn 46-jarige vriend uit Nieuwegein over de trambaan op het Europaplein. Plotseling kwam er vanuit de richting Nieuwegein een tram aanrijden.

De mannen begonnen te rennen en wilden van de trambaan af. De 26-jarige Utrechter kwam hierbij ten val en werd door de tram aangereden en over een afstand van 20 meter meegesleurd door de tram.

Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel verzorgd en overgebracht naar het UMC in Utrecht. Uit eindelijk bleek dat hij letsel had aan zijn benen, armen en gezicht. Zijn 46-jarige vriend bleef ongedeerd. Door het ongeval is de trambaan voor enige tijd gestremd geweest.

Verlichtingscontrole

UTRECHT Tijdens een verlichtingscontrole op de Merelstraat werden donderdagavond tussen zeven en acht uur 30 bekeuringen uitgeschreven. De meeste fietsers hadden geen verlichting. Op een aantal fietsen trof de politie totaal geen verlichting aan.

Later op de avond vond tussen half negen en half tien op het Neude een soortgelijke controle plaats. In totaal kregen 42 bestuurders een bekeuring voor het niet of gedeeltelijk hebben van verlichting.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel op de Vondellaan vond donderdagavond een gewapende overval plaats. Omstreeks acht uur kwam een tot nu toe onbekende man de winkel binnen. In eerste instantie dacht het personeel dat het om een gewone klant ging

Eenmaal bij de kassa trok de man plotseling een groot mes en bedreigde de caissière. Onder bedreiging van het mes eiste de man geld. Nadat zij de overvaller geld had gegeven vluchtte hij de winkel uit in de richting van de Croeselaan.

Signalement dader: man, 25jaar, normaal postuur, opvallend licht blond haar, lengte ongeveer 1.90 meter. De man was gekleed in een ¾ donker gekleurde jas en had een gebreide donkerkleurige muts op zijn hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel
UTRECHT Donderdagmiddag wilde een 37-jarige man uit Utrecht met zijn fiets vanaf het Paardenveld de Nieuwekade oprijden. Hierbij reed de man vermoedelijk door het rode verkeerslicht.

Op dat moment kwam een 22-jarige automobilist uit Utrecht vanuit de Daalsetunnel en reed in de richting van de Jacobsstraat. De 22-jarige Utrechter zag geen kans meer de fietser te ontwijken en schepte de man.

Door de aanrijding liep de fietser letsel op aan zijn gezicht en hoofd en moest worden overgebracht naar het Diakonesse ziekenhuis in Utrecht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie