Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: gehele regio

Datum nieuwsfeit: 22-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 22-12-2000 Dagelijkse persberichten
stafdienst communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Easy Rider controle
ZEEWOLDE Tijdens een Easy Rider Controle waarbij de politie brom- en snorfietsen controleert op maximale constructiesnelheid, hebben 5 van de 7 bromfietseigenaren een bekeuring gekregen. Hun bromfietsen konden harder dan de toegestane snelheid van 45 km/h.

Aanrijding met letsel
ALMERE Donderdagavond heeft zich op de Stedendreef in Almere een aanrijding voorgedaan waarbij drie personenauto`s betrokken waren. Een 25-jarige automobiliste uit Almere kreeg op de kruising Stedendreef/Waddendreef geen voorrang van een auto die door rood licht reed. Ze werd aan de achterkant geraakt, kwam daardoor op de andere weghelft terecht en kwam tot stilstand tegen twee auto`s die stonden te wachten voor het verkeerslicht. De Almeerse is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Heterdaad winkelinbraak
ALMERE De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad drie verdachten van inbraak in een winkel aan de Bottelaarpassage aangehouden. Bij de regionale meldkamer kwam een melding binnen dat er glasgerinkel was gehoord. De politie heeft de 17-jarige en twee 16-jarige Almeerdenaren op het Busplein aanhouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal diesel uit vrachtwagen
ZEEWOLDE In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 57-jarige man uit Bunschoten en een 55-jarige Nijkerker aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Tijdens de surveillance bij Schepenveld hielden politieagenten een auto staande omdat deze opviel door de technische staat waarin deze verkeerde. De auto stonk enorm naar diesel, maar de agenten hebben in eerste instantie de auto zijn weg laten vervolgen. Even later zagen de agenten een vrachtwagen met ter hoogte van de brandstoftank een flinke hoeveelheid diesel op het troittoir. Ze hebben vervolgens de achtervolging ingezet. De mannen zijn uiteindelijk door de politie Gelderland-Midden in Bunschoten aangehouden en overgebracht naar bureau Almere.

Aanrijding met aanhangwagen
DRONTEN Een 42-jarige automobiliste uit Dronten is donderdagochtend op de Rendierweg op de voorzijde van een stilstaande 5-tons aanhangwagen gereden. De dissel van de aanhangwagen boorde zich over het dashboard door de auto en drukte de achterbank naar achteren. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De geparkeerde aanhangwagen voerde verlichting.

Voetganger aangereden
EMMELOORD Op de Bossulaan in Emmeloord is donderdagmiddag een voetganger aangereden. De 27-jarige vrouw uit Emmeloord liep over de Bossulaan, wilde de Botterstraat oversteken en werd aangereden door een 26-jarige Emmeloorder. Hij werd vermoedelijk verblind door de laagstaande zon. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Weedplantage aangetroffen
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond in Lelystad een weedplantage aangetroffen. De plantage was redelijk professioneel opgezet en omvatte zo`n 363 planten. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De verdachte is gehoord.

Rijden onder invloed
DRONTEN Een 19-jarige Drontenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 310 ug/l (0,7 promille).

LUTTELGEEST De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige automobilist uit Luttelgeest aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse en blies 425 ug/l (1,12 promille). Hem is een rijverbod opgelegd voor de duur van 4 uur.

DRONTEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 29-jarige Drontenaar aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Toen de verdachte even moest wachten op de blaasapparatuur zag hij zijn kans schoon en ging er met zijn auto vandoor. De politie zette een achtervolging in en reed hem op de Killick klem. De verdachte stapte uit en rende verder. Hij kwam ten val en kon aangehouden worden. Hij blies 540 um/l (1,23 promille). Mede door zijn rijgedrag en verzet bij aanhouding is zijn rijbewijs ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie