Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.45 uur

Datum nieuwsfeit: 23-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-12-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.45 uur
Poging beroving

UTRECHT - Een 75-jarige man uit Hoogezand stond vrijdagmorgen op het Jaarbeursplein te wachten op de bus naar zijn vakantieadres. Plotseling probeerde een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats de tas van de man te stelen.

Het 75-jarige slachtoffer wist met behulp van een 28-jarige getuige de verdachte aan te houden en over te dragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Uit onderzoek bleek dat de rover ongewenst vreemdeling was. De vreemdelingendienst zal de zaak verder onderzoeken.

Automobilist probeert te vluchten

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie vrijdagmorgen een automobilist in de Agnietenstraat een geslotenverklaring negeren. Vervolgens reed de bestuurder de Lange Nieuwstraat in richting het Domplein om wederom een geslotenverklaring in te rijden.

De politie besloot de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag en zette de auto aan de kant. De 34-jarige bestuurder uit Utrecht reageerde direct geïrriteerd en vroeg de agenten om snel een bon uit te schrijven zodat hij weer verder kon.

De 34-jarige Utrechter stapte uit en duwde de agenten weg om vervolgens weer in te stappen en weg te rijden.

Na een korte achtervolging door meerdere politievoertuigen kon de man op de Korte Nieuwstraat aangehouden worden.

Beroving

UTRECHT Vrijdagavond wilde een 45-jarige vrouw uit Utrecht haar flat ingaan. Op het moment dat de vrouw haar sleutels in het slot wilde steken werd zij plotseling van achteren bij haar mond beetgepakt en op haar hoofd geslagen.

Vervolgens voelde zij dat er een hard voorwerp in haar rug gedrukt werd. De verdachte pakte haar schoudertas en rende weg.

Signalement dader: Negroïde man, tussen de 25 en 30 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, normaal postuur, kort zwart krullend haar. De man was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een zwarte jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Alcoholcontroles

UTRECHT Op diverse locaties heeft de politie vrijdagavond en nacht alcoholcontroles gehouden. Op de Nijenoord werden tussen half negen en tien voor tien 155 blaastesten afgenomen. In totaal kregen twee bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed.

Tussen half elf en kwart over twaalf werd op de Brailledreef gecontroleerd. Bij 179 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Voor vier bestuurders werd een proces-verbaal uitgeschreven.

Op de Albert Schweizerdreef werden tussen één uur en kwart over drie 229 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een bekeuring. Een bestuurder had een promillage van 1,55. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Vrijdagmiddag werd een winkeldief aangehouden door personeel van een winkel op de Beneluxlaan. Omstreeks drie uur kwam een 32-jarige man uit Nijmegen de winkel binnen. De man liep wat rond en wilde de winkel weer verlaten. Net voorbij de kassa ging het alarm af.

Het winkelpersoneel reageerde snel en hield de man aan. De inmiddels gearriveerde politie heeft de verdachte overgenomen en op het bureau ingesloten. Uit onderzoek bleek hij voor ruim 500,= aan schoenen bij zich te hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie