Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 23-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 23-12-2000

Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Aanhouding op verdenking van zware mishandeling

EMMELOORD Een 76-jarige bewoner van de Lijsterbesstraat, die al geruime tijd in onmin leeft met zijn buren, kreeg gisterochtend, nadat hij een aanvaring had gehad met de vader van zijn buren, een hersenbloeding. Een buurvrouw zag de 53-jarige man (die bij zijn kinderen logeert) bij een confrontatie op straat de 76-jarige man vastpakken en kwam tussenbeide. Weer binnen voelde haar oude buurman zich niet lekker en werd de ambulance gebeld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar geconstateerd werd dat hij een hersenbloeding had gehad. De politie heeft daarop de 53-jarige man aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij wordt op het politiebureau verhoord.

Belediging
EMMELOORD Een 21-jarige man uit Urk is afgelopen nacht aangehouden nadat hij een agent die op de Nagelerstraat in een stilstaande politieauto zat, uitschold en obscene gebaren tegen hem maakte. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man bleek zo ernstig onder invloed te verkeren dat hij ter ontnuchtering ingesloten is en vandaag verhoord wordt.

Aanhouding op verdenking van diefstal en vernieling

LELYSTAD Bij een tankstation aan de Larserdreef heeft de politie afgelopen nacht drie mannen aangehouden nadat een van hen, volgens verklaring van de tankstationmedewerker, geprobeerd had een speelgoedbeest te stelen. Toen de 27-jarige man uit Lelystad daarop aangesproken werd, ontstak hij in woede en vernielde een aantal goederen in de shop. Zowel hij als de twee mannen (41 en 23 uit Lelystad) die met hem in dezelfde auto waren aangekomen, zijn door de politie aangehouden, waarbij een van hen zich verzette. Zij zijn ingesloten op het politiebureau om verhoord te worden.

Aanhoudingen op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling

ZEEWOLDE Drie jongeren (een meisje van 16 en twee jongens van 17 en 18) uit Zeewolde zijn gisteravond aangehouden nadat een winkelier uit de Raadhuisstraat na een treffen met hen gewond raakte. Dat gebeurde nadat de winkelier door de Raadhuisstraat fietste en zag dat de drie feestverlichting vernielden. Toen hij hen, zo verklaart hij, daarop aansprak en het meisje vastpakte om met haar naar de politie te gaan, ontstond een handgemeen. De winkelier liep een hoofdwond op en belde, nadat de drie waren weggegaan, de politie. Die heeft de drie jongeren aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau in Almere voor verhoor.

ALMERE Op de Scharlakenstraat zijn gisteravond drie jongemannen (2 keer 19 en 1 keer 20) uit Veenendaal aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie was gebeld door een 22-jarige Almeerder die vertelde dat de drie hem en zijn vriendin op het Zuideinde hadden mishandeld nadat zij eerst vanuit een auto beledigingen naar het meisje hadden geroepen. Aan de hand van de beschrijvingen die de slachtoffers gaven, konden de drie verdachten aangehouden worden. Zij zijn voornader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Onder invloed
FLEVOLAND In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Flevoland 6 aanhoudingen verricht in verband met het rijden onder invloed. Behalve in Zeewolde en Almere werd in elke gemeente in Flevoland één automobilist met alcohol op achter het stuur betrapt; in Zeewolde werd geen aanhouding verricht, in Almere twee. Het meest onder invloed verkeerde de 52-jarige Drontense automobilist die afgelopen nacht in zijn woning in de Gaffelstraat in Dronten werd aangehouden. De man was doorgereden na een aanrijding met een andere automobilist en werd door deze automobilist naar zijn huis gevolgd. De gewaarschuwde politie heeft de 52-jarige daar aangehouden: op het politiebureau blies de man 955 ug/l (bijna 2,2 promille). De man wordt er ook van verdacht eveneens afgelopen nacht in Kampen te zijn doorgereden na een aanrijding. De auto van de verdachte is in beslag genomen en hijzelf is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau in Lelystad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie