Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 24-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 24 december 2000

Dagelijkse berichten

Nieuwolda: brommobiel in de sloot
Op de Langeweg in Nieuwolda kwam vrijdagmiddag een 51-jarige vrouw uit Termunten met haar brommobiel in de sloot terecht. De vrouw had het voertuig onvoldoende onder controle en kwam via de berm in het water. Zij is met hoofdletsel en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De brommobiel is afgesleept.

Stadskanaal: jongen (16) aangehouden voor vernieling De politie hield zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Stadskanaal aan op de Acaciahage in zijn woonplaats op verdenking van vernieling. Op de Navolaan had een groepje jongens een spiegel van een auto afgetrapt. Vanuit het groepje werd door agenten de 16-jarige jongen aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij ontkent de vernieling. Nader onderzoek is ingesteld.

Winschoten: autoband lekgestoken
Op de Stationsweg in Winschoten zag een agent zaterdagmiddag een 21-jarige man uit Oude Pekela een steekbeweging maken bij een band van een auto. Na het zien van de politiewagen rende de man weg maar kon worden achterhaald. Aanvankelijk gaf de man een valse naam op. Een 42-jarige automobilist uit Weener (Dld) meldde zich bij de politie omdat zijn auto een lek gestoken voorband had. Tegen de Pekelder is proces-verbaal opgemaakt.

Musselkanaal: fietsendief aangehouden
Bij een controle van een onverlichte fiets op zaterdagavond op de Schoolstraat in Musselkanaal verklaarde de 16-jarige fietser uit Musselkanaal de fiets gevonden te hebben. Hij werd nader aan de tand gevoeld en bekende het rijwiel bij een woning te hebben weggenomen. Met een proces-verbaal is hij op vrije voeten gesteld.

Leek: man lastig in opvanghuis
In een opvanghuis aan de Oldebertweg in Leek heeft de politie zaterdagavond een 34-jarige man aangehouden omdat hij het pand niet wilde verlaten. De man had tegen de regels in alcohol gebruikt en weigerde op sommatie van het personeel de instelling te verlaten. De man verzette zich tegen de politie die hem geboeid overbracht naar het politiebureau.

Uithuizen: man gewond bij vechtpartij in café
Een 23-jarige man uit Uithuizen meldde zich zaterdagnacht bij de politie omdat hij in een café aan de Leeuwstraat klappen had gehad. De man was bij een huisarts geweest om zich te laten behandelen voor hoofdletsel. Onderzoek in het café wees uit dat er door meerdere mensen geslagen is. De politie stelt een ander onderzoek in naar de gebeurtenissen in de horecagelegenheid.

Appingedam: bromfietser onder invloed
Op de Dijkhuizerweg in Appingedam werd een 19-jarige bromfietser uit Oosterwijtwerd gecontroleerd op het rijden onder invloed. De jongeman blies een promillage van 1.15 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Wildervank: gestolen auto aangetroffen
Op een parkeerplaats naast de N33 ter hoogte van Wildervank trof de politie zaterdagnacht een gestolen auto aan die nog met draaiende motor geparkeerd stond. De eigenaresse uit Assen kon bevestigen dat zij die avond nog in de wagen gereden had maar dat haar voertuig weg was. Verderop op de N33 bij Gieterveen troffen agenten een 33-jarige man uit Hilversum aan. De man werd aangehouden op verdenking van diefstal van de auto. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: aanrijding met geparkeerde auto
Een 20-jarige automobilist uit Appingedam reed zaterdagochtend met zijn wagen op de Eemsweg tegen een geparkeerde auto aan. Een bij hem inzittende 19-jarige vrouw uit Delfzijl werd met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De man had om de geparkeerde wagen willen heen rijden maar zag van de andere kant een auto naderen en om een frontale botsing te voorkomen stuurde hij terug en raakte de geparkeerde wagen

Marum: taxibusje in de sloot op A7
Een 56-jarige chauffeur van een taxibusje verloor zondagochtend vroeg als gevolg van slecht zicht door hevige sneeuwval de controle over het voertuig en kwam op de A7 bij Marum naast de weg in de sloot terecht. Het busje kwam tot stilstand op de zijkant in de bermsloot en de acht inzittenden konden met een (deels) nat pak uit het voertuig komen. Vier inzittenden, allen inwoners van Drachten in de leeftijd tussen de 18 en 25 jaar, werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: automobiliste in de slip op A28
Door sneeuwval en ijzel verloor een 28-jarige automobiliste uit Westerbork zondagochtend rond 06.30 op de A28 bij Haren de macht over het stuur. De vrouw kwam terecht naast de weg maar kon zelf uit de zwaar beschadigde auto klimmen. Zij is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Groningen: jongens knokken met elkaar
In de Herestraat trof de politie zaterdagnacht de jongens (17 en 18) aan die met elkaar een woordenwisseling hadden. Het bleek dat zij elkaar eerder klappen in het gezicht hadden gegeven. Beide jongens waren onder invloed. Omdat ze elkaar weer opnieuw opzochten werden ze aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Groningen: automobiliste onder invloed
Op de Wilhelminakade werd zaterdagnacht een 37-jarige vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed. De Groningse blies op het bureau een promillage van 1.35 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: verwarde man dreigt met messen
Een 36-jarige man uit Groningen kwam zaterdagochtend gewapend met twee messen de hal van het politiebureau aan de Rademarkt binnen. Hij schreeuwde dat hij doodgeschoten wilde worden en bedreigde op een gegeven moment het receptiepersoneel. De man liep vervolgens weer het bureau uit en kon na een achtervolging via de Radesingel worden gelokaliseerd in een elektronicawinkel op het hoekje van het Gedempte Zuiderdiep. Tijdens de achtervolging werd geprobeerd de man die nog steeds gewapend was met de twee messen uit te schakelen met pepperspray. Dit middel was effectief toen de man de winkel op het Gedempte Zuiderdiep weer uit kwam. Hij liet zijn messen vallen en kon worden overmeesterd. De man is op het politiebureau beoordeeld door een psychiater en hij werd gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie