Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht:, district Rijn & Venen, 09.50 uur

Datum nieuwsfeit: 26-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-12-2000

Politiebericht Utrecht:, district Rijn & Venen, 09.50 uur
Aangehouden voor bedreiging met neppistool

WOERDEN - De politie heeft maandagmorgen 25 december een 50-jarige man uit Woerden aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man had een medewerker van een tankstation aan de Hollandbaan met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De man is in verzekering gesteld en zit voorlopig vast voor nader verhoor en onderzoek.

De politie werd van de bedreiging op de hoogte gebracht. Daar de man had gezegd terug te komen, was de politie ter plaatse aanwezig op het moment dat de man in zijn auto inderdaad terugkwam. De man bleek geen wapen bij zich te hebben. Na onderzoek in de woning trof de politie het wapen aan die de man had gebruikt. Het betrof een zwart gekleurd plastic pistool en dit werd inbeslaggenomen.

Man aangehouden voor bedreiging

MAARSSEN - De politie heeft zondagavond 24 december een 19-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van bedreiging en het in bezit hebben van een vervalst reisdocument. De man is in verzekering gesteld en zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

De 19-jarige man was bij een bushalte op de Safariweg ingestapt in een lijndienstbus en toonde de chauffeur een reisdocument. De chauffeur constateerde echter dat dit vervalst was, waarop de chauffeur zei dat het reisdocument inbeslaggenomen werd en voor de busrit moest betalen.

Hierop bedreigde de Maarssenaar de chauffeur, die de noodknop activeerde en vervolgens via de centrale de politie werd gewaarschuwd. Een wapen werd niet aangetroffen bij de Maarssenaar.

Rijden onder invloed

TIENHOVEN Een 25-jarige automobilist uit Utrecht is afgelopen nacht 26 december betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Nedereindsevaart. De man was met de auto gedeeltelijk in de sloot beland.

De politie constateerde dat sprake was van alcoholgebruik en nam een ademanalyse af. De uitslag bedroeg 1,2 promille. Bovendien bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist botst op lichtmast

MIJDRECHT Een 24-jarige automobilist uit Mijdrecht is op zondagnacht 24 december omstreeks kwart over twee op een lichtmast gebotst op de Anselmusstraat ter hoogte van de Proostdijstraat. Hij raakte gewond aan zijn gelaat en werd overgebracht naar het AMC.

De adem van de Mijdrechter riekte naar het inwendige gebruik van alcohol, reden om in het ziekenhuis een bloedproef af te nemen. Het bloedmonster zal nader worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.

Surveillerende politiemensen reden over de Anselmusstraat en constateerden de aanrijding. Echter er was niemand meer in of bij de auto. In afwachting van de takelwagen en de Remu om de stroom af te sluiten van de lichtmast, meldden zich de verdachte en zijn 20-jarige vriendin, die ongedeerd was, zich weer op de plaats van het ongeval.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcoholcontrole
MAARSSEN Op zondagochtend 24 december tussen 07.00 en 08.00 uur hield de politie een alcoholcontrole op de Zuilense Ring. In totaal moesten 70 bestuurders een blaastest op straat afleggen. Slechts 1 bestuurster, een 28-jarige vrouw uit Maarssen, moest mee naar het bureau voor een ademanalyse.

De uitslag bedroeg 0,8 promille en betekende een boete van 400 gulden.

Aangehouden voor mishandeling
WOERDEN Een 17-jarige inwoner van Woerden is zondagnacht 24 december omstreeks twee uur aangehouden op verdenking van mishandeling. De Woerdenaar zou in en nabij een horecagelegenheid een 17-jarige plaatsgenoot kopstoten hebben uitgedeeld, die hierdoor verwondingen opliep aan het gelaat en voor behandeling naar het ziekenhuis werd gebracht.

Na onderzoek en verhoor werd de 17-jarige verdachte in de loop van zondag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal terzake van mishandeling worden opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie