Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 26-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 25-12-2000 Politieberichten van 24/12 (13.00 uur) tot 25/12 (13.00 uur)

Munnekezijl: inbraak bedrijf
Tussen vrijdag 18.00 en zondag 11.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Olde Borchweg. Nadat een ruit was ingeslagen werd een kassa weggenomen met een geldbedrag. Een 40-jarige inwoner van Lauwerzijl deed aangifte.

Suwald: diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd uit een auto die geparkeerd stond aan de Aldemiede onder meer een radio/cassettespeler en een mobiele telefoon gestolen. De 25-jarige eigenaar uit Suwald deed aangifte.

Appelscha: eenzijdig ongeval met ernstig gewonde Bij een eenzijdig ongeval op de N 381 is zondag om 16.00 uur een 52-jarige vrouw uit Elim ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer zat met nog drie andere personen in een personenauto, die door het gladde wegdek in een slip raakte. De 54-jarige bestuurder, eveneens woonachtig te Elim, kon de slip niet corrigeren, waarna zijn auto van de weg af gleed, kantelde en op de kop in een sloot terecht kwam. De bestuurder en twee andere inzittenden wisten op eigen kracht uit de auto te komen. Met behulp van omstanders lukte het even later om ook de vrouw uit de auto te halen. Twee omstanders hebben de vrouw gereanimeerd, hetgeen later door de inmiddels gearriveerde ambulances en een crashteam uit Groningen werd overgenomen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Vegelinsoord: woninginbraak
Zondagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Zwarte Weg. Nadat een deur was geforceerd, werd de gehele woning doorzocht. Ontvreemd werden onder meer een videorecorder en diverse sieraden. De 37-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: zonder rijbewijs
Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 20.50 uur op de Valkstraat aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. Omdat de man al eerder voor hetzelfde feit was aangehouden, werd zijn auto in beslag genomen.

Drachten: diefstal uit auto
In een auto die geparkeerd stond aan de Hof van Edenlaan is zondag tussen 18.30 en 20.30 uur ingebroken. Nadat een raampje was ingeslagen werd een radardetector weggenomen. De 19-jarige eigenaar uit Rotsterhaule deed aangifte.

Drachten: fietser ten val
Een 42-jarige fietser uit Drachten is zondag om 21.00 uur op De Tijen door de gladheid ten val gekomen. De man werd met vermoedelijk heupletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Drachten: onder invloed
Een 43-jarige inwoner van Drachten is maandag om 02.45 uur op de Ureterpervallaat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 500 ug/l en bleek dat de man nog een eerdere rijontzegging had voor een soortgelijk feite. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed alsmede voor het rijden tijden een invordering.

Kollum: bewoner AZC gestoken
Een 24-jarige bewoner van het AZC te Kollum is maandag om 02.30 uur gewond geraakt bij een vechtpartij op het AZC. Het slachtoffer zou volgens getuigen ruzie hebben gekregen met een andere 18-jarige bewoner, waarbij deze hem met een keukenmesje in de rug had gestoken. Het slachtoffer werd met 3 steekwonden overgebracht naar het MCL. De verdachte is door de politie niet meer aangetroffen.

Heerenveen: gewonde bij vechtpartij
Een 16-jarige inwoner van Heerenveen heeft maandag om 02.30 uur bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Vleesmarkt verwondingen opgelopen. Het slachtoffer kreeg om nog onduidelijke redenen ruzie met een tweetal andere bezoekers, waarbij over en weer rake klappen vielen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht, waar geconstateerd werd dat hij onder meer een gebroken kaak had. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harlingen: onder invloed
Een 61-jarige inwoner van Wijnaldum is maandag om 04.20 uur op de Voorstraat aangehouden, omdat hij onmder invloed een auto bestuurde. OP het bureau bleis hij 510 ug/l, waarvoor hij een proces0verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Drachten: inzittenden taxibusje met pepperspray bespoten Twee inzittenden van een taxibusje zijn maandag om 03.45 uur door een nog onbekende andere passagier met pepperspray in hun gezicht gespoten. De twee mannen, 33 en 31 jaar en beiden uit Friesche Palen, wilden de taxichauffeur te hulp schieten toen de onbekende man deze zonder duidelijk aanleiding met pepperspray bespoot. Zij raakten met de man in gevecht, waarbij deze hen ook met pepperspray bespoot en wist te ontkomen. Het signalement van de man luidt; lengte 1,90 tot 2,00 meter lang, blond krullend haar en hij droeg een donker winterjack met op de achterzijde een rood vlak met een tekst. Hij was in het gezelschap van twee vrouwen en ze zouden naar Burgum gaan. De twee inwoners van Friesche Palen moesten zich bij de EHBO van het ziekenhuis in Drachten laten behandelen.

Sneek: inbraak winkel
Onbekenden hebben maandag omstreeks 03.45 uur ingebroken in een winkel aan de Singel. De inbraak werd ontdekt door passanten die zagen dat de voordeur van de winkel was opengebroken. Uit een eerste onderzoek werd duidelijk dat men zonder succes heeft geprobeerd een kassalade open te breken (zie ook volgende bericht).

Witmarsum: aanhouding na inbraak
Een 18-jarige inwoner van Den Haag ins maandagmorgen in Hoorn aangehouden op verdenking van inbraak in een café aan de Pingjumerstraat te Witmarsum. De politie kreeg om 04.30 uur een melding van een inbraak in genoemd café. Toen men ter plaatse ging, kwam hen een auto tegemoet met daarin drie inzittenden, waarvan het kenteken genoteerd werd. In het café bleken twee fruitautomaten te zijn opengebroken en was een flinke hoeveelheid tabakswaar ontvreemd. Inmiddels waren via het Meldcentrum alle omliggende korpsen gevraagd uit te kijken naar de eerder genoemde auto, die op naam bleek te staan van een inwoner van Den Haag. De auto werd later in Hoorn staande gehouden, waarbij twee inzittenden wisten te ontkomen maar de 18-jarige verdachte kon worden aangehouden. In de auto werden goederen aangetroffen die waarschijnlijk van inbraak afkomstig zijn. Vermoed wordt dat de aangehouden man ook betrokken was bij de inbraak in de winkel in Sneek (zie vorig bericht).

Leeuwarden: inbraak kantine
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een kantine van een sportclub aan de Langdeelstraat. Nadat een slot van een toegangshek was geforceerd, werd een raam van het kantinegebouw vernield. Ontvreemd werd een grote hoeveelheid drank en vlees, die men ingeslagen had voor een feest op tweede kerstdag. Een 36-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Winsum: tweede slachtoffer dodelijke aanrijding overleden De 53-jarige Jannie Tekelenburg uit Franeker is zondagmorgen in het MCL overleden aan de verwondingen die ze zaterdag om 13.30 uur had opgelopen bij een ongeval op de Westergoawei te Winsum. Bij dat ongeval was haar echtgenoot, de 58-jarige Maarten van Dijk, ter plaatse om het leven gekomen (zie ook politieberichten van zaterdag op zondag).

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...