Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 27-12-00 2e persbericht 27 december 2000

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Man dreigt huis binnen te rijden
Dinsdagavond omstreeks 22.30 uur is een 31-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden omdat hij vanwege een ruzie dreigde met een personenauto een pand aan de Dahliastraat binnen te rijden. In de auto werd een houten knuppel aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De man was bovendien onder invloed. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,7 aan. De Eindhovenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Straatroof
In de week van 16 tot met 19 december zijn in Eindhoven vier kinderen (16, 16, 15 en 14 jaar oud) aangehouden die verdacht worden van drie berovingen. De berovingen werden gepleegd op vrijdagavond 24 november jl. (Zie hiervoor ook persbericht 25 november. Nr. 1) Onder bedreiging met een vuurwapen wisten de kinderen op de Rielsedijk een 44-jarige fietser tot stoppen dwingen, fouilleerden de man en doorzochten zijn attachékoffer. Op de Geldropseweg werd een 23-jarige fietser onder bedreiging met een mes van zijn portemonnee beroofd. Uit het lopende onderzoek bleek dat de kinderen in ieder geval nog een beroving hadden gepleegd. Die beroving vond plaats op de Geert Grotestraat en daar bedreigden zij een onbekend gebleven vrouw. Ze probeerden haar tas af te pakken maar toen er een auto aan kwam vluchtten de vier. Het straatroofteam van de politie is op zoek naar het slachtoffer dat zich tot nu nog niet gemeld heeft. Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer 040 2330445 of 0900 8844. De vier kinderen zijn na hun voorgeleiding bij de officier van justitie allen in bewaring gesteld.

Eindhoven: Knapen vernielen kerstverlichting
Drie jongens uit Eindhoven in de leeftijd van 21, 21 en 20 jaar zijn woensdagochtend omstreeks 3.30 uur op de Franklin D. Rooseveltlaan aangehouden omdat zij de kerstverlichting in het Winkelcentrum Woensel hebben vernield. De drie ontvingen een bekeuring hiervoor.

Eindhoven: Onder invloed
Woensdagochtend is op de Dommelstraat rond 3.45 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd in eerste instantie staande gehouden omdat de kentekenplaat aan de voorzijde van zijn auto ontbrak. Tijdens het gesprek bleek dat de man alcohol op had. Een ademtest gaf een promillage van 0,75 aan. De man heeft een rijverbod van twee uur en een bekeuring ontvangen.

Helmond: Inbraak in pastorie
In een pastorie aan de Paulus Potterlaan is woensdagochtend ingebroken. Het parochiehuis is door de dader doorzocht. Tot nu toe wordt een bedrag van ongeveer 50 gulden vermist. Er waren geen zichtbare braaksporen aanwezig.

Helmond: Poging diefstal auto
Op de Geysendorfferstraat is woensdagochtend tussen 24.00 en 7.30 uur getracht om een Opel Kadett te stelen. Toen de eigenaar van de auto woensdagochtend naar zijn auto liep bleek dat deze was verplaatst. De auto stond nu met twee opengebroken portieren nabij de kruising van de Geysendorfferstraat en de Fokkerlaan. Ook het contactslot was geforceerd.

Helmond: Onder invloed
Dinsdagavond om 22.45 uur is op de Stationsstraat een 46-jarige automobilist uit Helmond staande gehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Een ademtest gaf een promillage van 1,85 aan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Aarle Rixtel: Verdachte inbraak aangehouden
Woensdagmorgen rond 6.00 uur is in de Dorpsstraat in Aarle Rixtel een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een SRV wagen van een winkelier aan de Lieshoutseweg. Om bij de wagen te komen knipte de dader een hekwerk kapot. Hij forceerde een ruit van de wagen en wist een aantal pakjes sigaretten en shag buit te maken. Het alarm van de wagen trad in werking waarop de dader vluchtte. Gewaarschuwde politieagenten zagen de man in de Dorpsstraat lopen. Onder zijn trui hield hij de rookwaar verborgen. De Helmonder is op het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: In het bezit van verboden drugs
De politie heeft woensdagochtend omstreeks 1.15 uur op de Dommelseweg een 20-jarige man uit Valkenswaard en zijn 19-jarige Valkenswaardse vriendin aangehouden. Bij de man werden elf kokertjes met GHB (een vloeibaar verdovend geneesmiddel) aangetroffen. Na verhoor is de vrouw naar huis gestuurd. De 20-jarige man wordt vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie.

Valkenswaard: Life hammer uit auto gestolen
Tussen dinsdagochtend 11.00 uur en woensdagochtend 10.00 uur is op de Unastraat ingebroken in een personenauto. De dader heeft het linker portier opengebroken en een life hammer weggenomen.

Valkenswaard: Diefstal uit auto
Uit een auto in de Carolusdreef zijn tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagochtend 11.15 uur het frontje van een CD-speler, een CD-tje en een lampje ontvreemd. De dader heeft het raampje van het linkerportier ingeslagen om in de auto te komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie