Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brooke Hospital for Animals op beurs Paard & Recreatie

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

PAARD & RECREATIE: BROOKE HOSPITAL FOR ANIMALS

De beurs Paard & Recreatie vindt plaats tussen kerst en oud & nieuw. De gezellige kerstambiance is dan ook duidelijk terug te vinden in de aankleding en sfeer van de beurs. De kerstgedachten worden eveneens niet over het hoofd gezien. Op de beurs wordt er daarom nadrukkelijk stilgestaan bij de dieren in de derdewereld-landen die een slecht leven leiden.

In landen als India, Jordani' en Pakistan is een groot gebrek aan goede voeding en verzorging voor onder andere paarden en ezels. De omstandigheden waarin deze dieren leven, zijn zo erbarmelijk dat het regelmatig voorkomt dat de dieren er letterlijk dood bij neervallen. Ondervoeding, uitdroging en overhitting zijn verschijnselen die regelmatig voorkomen. Vaak is het zo dat gewonde dieren zonder medicatie doorwerken en hierdoor ernstige infecties oplopen. Dit dierenleed wordt mede veroorzaakt door geldgebrek en onwetendheid.

Brooke Hospital for Animals helpt de dieren in de arme landen en probeert hun leed te verzachten. In mobiele klinieken reizen zij door de derde wereldlanden en geven zij per jaar meer dan 500.000 zieke, uitgeputte en gewonde dieren gratis diergeneeskundige hulp. Naast deze medische hulp geven zij ook voorlichting, voeren ze preventieve handelingen uit en zorgen ze ervoor dat de dieren overdekte rustplaatsen en watertroggen krijgen.

Brooke Hospital for Animals is als exposant op de beurs Paard & Recreatie aanwezig en vertelt iedere ge*nteresseerde meer over de werkzaamheden die zij verrichten. Eveneens kan de beursbezoeker direct donateur worden van deze stichting. Paard & Recreatie wordt van 27 tot en met 30 december in de Jaarbeurs te Utrecht gehouden.

Voor meer informatie kunt u emailen naar (info@paard2000.nl) of bellen naar Patrick van Brienen, telefoonnummer 030-6666358.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie