Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdag
11:06 woensdag 27 december 2000

Tot vrijdagmiddag 16.30 uur worden de persberichten gemaakt door Dirk Neef en heeft hij ook piket.

Tel 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Doorgereden

ASSEN. Op de Mr. Groen van Prinstererlaan in Assen botste in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto tegen een huisvuilcontainer en een geparkeerde personenauto. Een buurtbewoner hoorde de klap en zag de auto die de aanrijding had veroorzaakt wegrijden. De gewaarschuwde politie trof deze auto even later verderop in de straat aan. De auto was aan de voorzijde beschadigd en wilde kennelijk niet verder. Er was niemand bij de auto aanwezig. Een takelauto vervoerde de auto naar het politiebureau. In de loop van de nacht meldde de eigenaresse, een 26 jr. vrouw uit Assen, zich telefonisch bij de politie. De politie gaat uitzoeken wie met deze auto de aanrijding heeft veroorzaakt.


*
Autos opengebroken

TYNAARLO. Op een parkeerplaats aan de Vriezerweg in Tynaarlo werden in de nacht van dinsdag op woensdag twee autos opengebroken. Uit één auto werd de radio gestolen. Uit de andere de radio en een paar jassen.


*
Inbraken

HOOGEVEEN. Tijdens de Kerstdagen werd ingebroken in een woning aan de K de Raadstraat in Hoogeveen. De bewoonster was afwezig. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden o.a. een TV en videorecorder gestolen.

NIEUW RODEN. Op Tweede Kerstdag werd tussen 15.30 en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Roderweg in Nieuw Roden. Een deur werd opengebroken. Uit de woning werden wat geld en een fiets gestolen.

RODEN. In de avond van Tweede Kerstdag werd ingebroken in een woning aan de Groningerstraat in Roden. Ook bij deze woning werd een deur opengebroken. Uit de woning is geld gestolen.

ASSEN. Bij een inbraak in de avonduren van Tweede Kerstdag in een bovenwoning aan de Vaart Zuidzijde in Assen is geld gestolen. Men kwam binnen via een niet afgesloten deur.

ZEIJEN. Uit een woning aan de Brinkstraat in Zeijen werden eveneens in de avonduren van Tweede Kerstdag geld en sieraden gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken.


*
Tas gestolen

ASSEN. Een 41 jr. vrouw uit Assen is in de nacht van dinsdag op woensdag in een politiecel terechtgekomen omdat ze wordt verdacht van het stelen van een tas. Deze diefstal vond plaats in een horecagelegenheid aan de Rolderstraat in Assen. Toen de eigenaresse, een 23 jr. vrouw uit Assen, de diefstal ontdekte is ze met een aantal kennissen in de omgeving gaan zoeken. In een andere horecagelegenheid trof ze de aangehouden vrouw aan. Zij had de gestolen tas bij zich. De aangehouden vrouw wordt vandaag gehoord.


*
Beroofd van walkman

EMMEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is een 23 jr. inwoner van Nieuw Weerdinge op hardhandige wijze door drie nog onbekende jongens beroofd van zijn walkman. Omstreeks 04.00 uur fietste hij op de Weerdingerstraat in Emmen. Daar kwam hij drie jongens tegen. Zonder dat daar enige aanleiding voor was werd hem een bijtend spul in de ogen gespoten en werd hij geslagen en geschopt. Nadat ze zijn walkman hadden gepakt liepen de jongens weg. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn pijnlijke ogen. Van de overvallers is slechts een summier signalement bekend. Hun leeftijd wordt geschat op 18 tot 20 jr. Twee van hen droegen een muts.


*
Vernielers aangehouden

ASSEN. Op de Rolderstraat in Assen hield de politie dinsdagavond een 35 jr. man uit Groningen aan. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een café. Omdat hij zeer agressief was tegenover de politie werd hij met vereende krachten aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

EMMEN. Dinsdagavond gooide een 24 jr. jongeman uit Stadskanaal met een harde sneeuwbal een ruit kapot van een restaurant aan het Marktplein in Emmen. De jongeman wilde samen met twee vrienden iets gaan drinken in het restaurant. Toen ze hoorden dat er i.v.m. de Kerstdagen alleen na reservering bediend kon worden verlieten ze ontevreden het restaurant. De 24 jr. jongeman zette zijn misnoegen nog eens kracht bij door een sneeuwbal tegen een ruit te gooien. Deze bal was echter wat harder dan verwacht en de ruit ging kapot. Een aantal personeelsleden en een paar klanten gingen de wegvluchtende jongens na en hielden twee van hen aan. Op het politiebureau werd duidelijk wie de ruit had vernield. Na verhoor zijn de jongens op vrije voeten gesteld.


*
Ruzie

COEVORDEN. Bij een ruzie in een café aan de Rembrandtlaan in Coevorden raakten dinsdagavond zeker drie personen gewond. Toen de politie arriveerde lag op straat een 29 jr. man uit Coevorden. Hij was gewond aan het gezicht en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een 25 jr. vrouw en een 38 jr. man uit Coevorden raakten gewond en werden behandeld in het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is verder nog niets bekend. De ruzie is in het café ontstaan. Wat zich daar allemaal heeft afgespeeld is niet duidelijk. Er is nog geen aangifte gedaan, De politie wacht verdere ontwikkelingen af.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie