Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 27-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
woensdag 27 december 2000

dagelijkse berichten

Marum: man overvallen
Een 23-jarige man uit Marum is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een beroving. De man liep op de Wendsteinweg op weg naar huis. Ter hoogte van de Alberdaweg bemerkte hij dat hij gevolgd werd door twee mannen. Deze beide mannen spraken het slachtpoffer aan en trapten hem vervolgens in elkaar. Hierna beroofden de mannen het slachtoffer van zijn portemonnee met enkele honderden guldens. Toen het slachtoffer weer enigszins bij zijn positieven kwam waren de daders reeds gevlogen. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

Ter Apelkanaal: botsing met boom
Een 28-jarige man uit Exloermond raakte tweede kerstdag met zijn auto van de weg en botste op een boom. De man reed met zijn taxi op Ter Apelkanaal West en raakte vermoedelijk door de gladheid in een slip. Door het ongeval liep de man nekletsel op, waarvoor hij naar een ziekenhuis is gebracht. De auto was zwaar beschadigd.

Uithuizen: buschauffeur verleent geen voorrang
Een 46-jarige buschauffeur verleende dinsdagochtend op de kruising Cohenstraat en Havenweg geen voorrang aan een 34-jarige automobilist uit Usquert. De chauffeur reed de voorrangskruising op waarbij hij in de flank werd aangereden door de man uit Usquert. Een 31-jarige vrouw uit Uithuizen, die bij de Usquerter in de auto zat moest voor onderzoek naar een ziekenhuis. De auto van de Usquerter was totaal vernield. De bus kon op eigen kracht naar de garage.

Groningen: man schopt tegen auto
De politie heeft gisteravond op het Boterdiep in Groningen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, schopte tegen een passerende personenauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Amsterdam. Die stopte en wist samen met zijn passagiers de dader ter plaatse te houden. Hij werd overgedragen aan de politie. De man werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij bekende en krijgt proces-verbaal voor vernieling. De auto van de Amsterdammer liep een deuk op.

Groningen: dronken vrouw met auto in sloot
Een 33-jarige automobiliste uit Groningen raakte gisteravond met haar auto in een sloot langs de zuidelijke rijbaan van de autosnelweg A7, vlak voor de afrit Hoogkerk. De vrouw reed in een flauwe bocht rechtdoor en kwam in de middenberm terecht. Bij een stuurcorrectie raakt de auto in een slip en belandde in de sloot. De vrouw liep licht nekletsel op maar wilde niet met een ambulance mee naar het ziekenhuis. Ze bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 0.9 promille gemeten. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Haar auto raakte total loss.

Groningen: inbreker overlopen
De 22-jarige bewoner van een woning aan de Diephuisstraat in Groningen trof gisteravond bij thuiskomst een inbreker aan. Die was vermoedelijk via de zogenaamde flippermethode het huis binnengedrongen. De bewoner trachtte de vluchtende inbreker tegen te houden maar die dreigde met een ijzeren voorwerp te zullen slaan en wist te ontkomen. Hij nam computerapparatuur mee. De politie trof de inbreker bij een onderzoek in de buur niet meer aan. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: man mishandeld
In de Oosterstraat in Groningen is vannacht een 22-jarige inwoner van Haren mishandeld. De man liep samen met zijn broer ter hoogte van de Poelestraat toen hij zonder enige aanleiding door een groep van vijf personen werd geslagen. De man kwam te vallen en liep letsel op aan een arm. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De daders verdwenen in een taxi. De politie onderzoekt de mishandeling.

Groningen: man loopt op autoweg
Surveillerende politiemensen troffen gisteravond een 32-jarige man uit Apeldoorn lopende aan op de Beneluxweg (autoweg) in Groningen. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen werd de man kwaad en begon tegen de agenten uit te varen. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kalmeerde de man. Hij bleek ruzie te hebben gehad met zijn vrouw en in een opwelling uit de auto te zijn gestapt. De man bood zijn excuses aan en is met een bekeuring voor het lopen op een autoweg heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie