Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internoc Holding verkoopt detacheringsactiviteiten

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Persbericht

Internoc Holding verkoopt detacheringsactiviteiten aan Creyf's Group ( Content Uitzendbureau)

Letter of Intent getekend Belangrijke stap van Creyf's in ICT-branche

Internoc Holding, gevestigd te Hoofddorp, heeft overeenstemming bereikt met Creyf's Group uit België inzake de verkoop van Titan Technology Group. Titan is een dochteronderneming van Internoc. De onderneming, waar 175 mensen werken, is gespecialiseerd in detacheringsactiviteiten in de ICT-branche.

De verkoop van Titan is in lijn met de strategie en de eerder uitgesproken doelstellingen van Internoc Holding. Internoc richt zich op het op afstand beheren en onderhouden van netwerken en e-business omgevingen. De overdracht van Titan aan Creyf's, waarvoor inmiddels een Letter of Intent is getekend, zal naar verwachting medio januari plaatsvinden.

Voor de Creyf's Group betekent de overname van Titan een belangrijke uitbreiding van de aanwezigheid op de Nederlandse markt voor flexibele arbeid. Creyf's is in Nederland vooral bekend onder de naam Content Uitzendbureau, Creyf's Interim en Draft Engineering. Middels Titan verkrijgt Creyf's toegang tot de ICT-markt. Voor Titan Technology biedt de overgang eveneens nieuwe perspectieven, omdat aansluiting wordt verkregen bij een groep die uitzenden en detacheren als kernactiviteit heeft.

Internoc kan zich na de verkoop van Titan volledig concentreren op haar kernactiviteit: het op afstand beheren, beveiligen en onderhouden van ICT-netwerken, systemen en e-business omgevingen.

De aandelen van Internoc Holding staan genoteerd op de Euro.NM ( "Nieuwe Markt") in Brussel.

Hoofddorp, 27 december 2000 Internoc Holding NV.

Embargo tot donderdag 31 augustus 2000, 09.00 uur (opening Euro NM, Brussels Exchanges)

Halfjaarcijfers Internoc Holding nv

Lagere resultaten eerste halfjaar

Internoc Holding, genoteerd aan de Euro.NM Brussel en gevestigd te Hoofddorp, is gespecialiseerd in het beheer en dienstverlening van ICT-netwerken. Internoc is in staat om haar klanten wereldwijd een 24-uursservice aan te bieden en richt zich specifiek op het op afstand beheren en onderhouden van netwerken.

Ontwikkelingen
De activiteiten vanuit het MasterNOC in Hoofddorp ontwikkelden zich in lijn met de verwachtingen. Met potentiële opdrachtgevers uit de distributie-, veiling- en telecommunicatiebranches voert Internoc momenteel gesprekken, waarvan enige zich in de fase van afronding bevinden.

Om in aanvulling op Local Area Networks (LAN) de dienstverlening verder uit te breiden, wordt in toenemende mate het accent gelegd op het beheer en onderhoud van websites en van Wide Area Networks (WAN). Het ontwikkelen van een innovatief diensten- en servicepakket voor het op afstand beheren en beveiligen van platforms voor e-commerce is inmiddels in gang gezet.

Resultaten
In financieel opzicht heeft het eerste halfjaar voor Internoc Holding een lichte omzetdaling van 5% gebracht, waarmee de omzet uitkwam op 11,4 miljoen ( 25,2 miljoen). Over dezelfde periode van vorig jaar bedroeg de omzet 12,0 miljoen ( 26,4 miljoen). Het nettoverlies over het eerste halfjaar bedraagt 343.000 ( 755.000), veroorzaakt door hoge kosten met betrekking tot de NOC-activiteiten en licht achterblijvende omzet in de consultancy in het tweede kwartaal van dit jaar. Over dezelfde periode van vorig jaar bedroeg de nettowinst 409.000 ( 901.000).

Vooruitzichten
De strategische heroriëntatie, die eerder dit jaar is uitgezet, bevindt zich in de eindfase. Naar verwachting zullen hier op korte termijn nadere mededelingen over worden gedaan. In verband met de huidige kostenstructuur, zal de directie op korte termijn met een plan komen om de kosten te reduceren. In het licht van de nu bekende cijfers over het eerste halfjaar 2000 en de ontwikkelingen op de consultancymarkt binnen de ICT-branche, handhaaft de directie de eerder geuite verwachtingen omtrent de ontwikkeling van omzet en winst in 2000.

Hoofddorp, 28 augustus 2000
Directie Internoc Holding nv


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie