Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVR neemt afvalinzamel- en verwerkingsbedrijf Keunen over

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AVR NEEMT AFVALINZAMEL- EN VERWERKINGSBEDRIJF KEUNEN OVER - 28

december 2000

PERSBERICHT AVR

Holding AVR-Bedrijven, Boompjes 40, 3011XB Rotterdam

ROTTERDAM, 27 DECEMBER 2000

AVR NEEMT AFVALINZAMEL- EN VERWERKINGSBEDRIJF KEUNEN OVER

AVR in Rotterdam heeft met de aandeelhouder van Keunen overeenstemming bereikt over de overname van het in Venlo gevestigde bedrijf. De overdracht van de aandelen heeft inmiddels plaatsgevonden. Keunen is actief op het gebied van inzameling en verwerking van onder andere bouw- en sloopafval, bedrijfs- en huishoudelijk afval, het gescheiden inzamelen van monostromen en het adviseren over afvalverwijdering en logistiek. Voorts houdt het bedrijf zich bezig met het aannemen van sloop- en civieltechnische werken.
Keunen telt ruim 150 personeelsleden en heeft een geconsolideerde jaaromzet van circa 30 miljoen gulden.

Het AVR concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg. Het hoort met een personeelsbestand van circa 2000 medewerkers en een omzet van ruim 900 miljoen gulden tot de grootste afval- en milieubedrijven van Nederland.

Deze overname past in de groeistrategie van beide bedrijven. Het leidt tot een verdere verbreding van de dienstverlening en versterking van de concurrentiepositie van AVR.
De overname betekent een wezenlijke uitbreiding van de inzamelactiviteiten in Brabant en Limburg. Keunen krijgt een belangrijke centrumfunctie in Zuidoost Nederland met verdere expansiemogelijkheden richting Duitsland. Dit jaar verwierf AVR al belangrijke centrumfuncties in West-Brabant door de overname van Gebroeders Van Casteren in Tilburg en de Coppensgroep in Bergen op Zoom.

Om de internationale concurrentie als Nederlands afval- en milieuconcern het hoofd te kunnen bieden, sluit de directie van AVR verdere overnames in de nabije toekomst niet uit. Daarbij wordt ook gekeken naar de Europese markt. Op termijn streeft AVR naar een plaats in de top van Europese afval-en milieubedrijven.

Profiel AVR - concern
AVR bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven en overheid.

De activiteiten omvatten consultancy, industriële- en maritieme dienstverlening, inzameling, opslag, overslag, transport, alsmede afvalverbranding met energieterugwinning, verwerking van gevaarlijk afval, compostering en recycling van monostromen als onder andere papier, glas en kunststoffen. AVR zorgt ook voor het management en de uitvoering van gemeentelijke reinigingstaken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie