Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
16:53 woensdag 27 december 2000

Dirk Neef - 06 - 51 557 950

Beloning uitgeloofd

COEVORDEN. Een bewoner van de Schutselaan in Coevorden looft f. 500,- beloning uit voor degene die informatie geeft die leidt tot het terugkrijgen van vier fietsen. In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag werden de vier dure fietsen gestolen uit een schuur op het erf bij de woning van de man. Het gaat hier om drie grijze Gazelle fietsen; een herenfiets, een damesfiets met groen kinderstoeltje achterop en een damesfiets met fietstassen. Verder werd een oranje-blauwe Batavus damesfiets meegenomen. Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie in Coevorden.


*
Veel telefoons weg bij inbraak

ROGAT. Tussen vrijdagmiddag en woensdagmorgen is er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg in Rogat. De inbrekers klommen over het hekwerk en maakten een gat in het dak. Uit het bedrijf werden honderden mobiele telefoontoestellen gestolen. Het precieze aantal is nog niet bekend. De inbraak werd woensdagmorgen ontdekt.


*
Jongens veroorzaken brand in leegstaand pand

MEPPEL. Twee jongens van 9 en 11 jr. uit Meppel hebben woensdagmorgen brand veroorzaakt in een leegstaand pand aan de Prins Hendrikkade in Meppel. De jongens hadden een hut in het al lange tijd leegstaande gebouw. In de hut waren ze met vuur aan het spelen waardoor een kleed in brand vloog. Het lukte de jongens niet meer het vuur uit te krijgen en ze gingen er vandoor. De gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse en kon met drie blusvoertuigen voorkomen dat het gebouw afbrandde. In de loop van de middag meldden de beide jongens zich op het politiebureau nadat ze thuis hadden verteld wat ze hadden gedaan. Ze zullen via Bureau Halt een alternatieve straf krijgen opgelegd.


*
Bommelding

ASSEN. Bij de Drentse Courant in Assen kwam woensdagmorgen een telefoontje binnen waarin werd aangekondigd dat in de loop van de middag een bankgebouw aan het Koopmansplein in Assen zou worden opgeblazen. De beveiligingsafdeling van de betreffende bank stelde in overleg met de politie een uitgebreid onderzoek in waarbij geen bijzonderheden werden ontdekt. De melder was een man.


*
Fiets gestolen

COEVORDEN. Woensdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur stal een nog onbekende man bij een fietsenhandel aan de Sallandsestraat in Coevorden een nieuwe fiets t.w.v. ongeveer f. 800,-. De fiets stond voor de verkoop gestald voor de zaak. Een getuige zag een man de Sallandsestraat inlopen en even later op een fiets terugkomen. Het viel de getuige op dat deze man, ondanks de gladheid, heel snel fietste. Hij vertrouwde dit niet en belde de eigenaar van de fietsenhandel.


*
Door het ijs gezakt

EMMEN. De brandweer haalde woensdagmiddag een 36 jr. man (woonplaats nog niet bekend) uit het water van de Grote Rietplas in Emmen. De man was door het ijs gezakt. Hoewel hij wel grond onder zijn voeten had, lukte het hem niet om uit het water te komen. Dit lukte de gewaarschuwde brandweer wel. De man werd met
onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie