Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 28 december 2000

Inbraak in woning Hillegom In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 december werd ingebroken in een woning aan de Ardealaan. De inbrekers wisten via de brievenbus de knip van de voordeur te ontgrendelen. Vooralsnog worden uit de woning een portemonnee, een tas, paspoort en een mobiele telefoon vermist.

Man raakt geïrriteerd door sneeuwbal gooiende jeugd Hillegom
Een 64-jarige Hillegommer raakte woensdag 27 december rond 17.45 uur zo geïrriteerd op een groepje jeugd dat sneeuwballen tegen de ruiten van zijn woning aan de Guido Gezellelaan gooide, dat hij twee van de jongens, Hillegommers van 13 en 16-jaar, buiten enkele rake klappen gaf. De jongens liepen daarbij enkele bulten op het hoofd, een dicht oog, gezwollen gezicht en een dikke wenkbrauw op. Zij deden tegen de man aangifte van mishandeling.

Bromfietser remt en gaat door gladheid onderuit Voorhout
Een 16-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout raakte woensdag 27 december rond 18.40 op de 's Gravendamseweg gewond nadat hij met zijn bromfiets door de gladheid onderuit was gegaan en tegen een geparkeerde auto terecht kwam. Met onbekende verwondingen is hij overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de bromfietser remde omdat hij dacht dat een vrouw het fietspad over wilde steken. De gladheid speelde hem vervolgens parten en hij ging onderuit.

Onder invloed rijden Noordwijk
De politie hield donderdag 28 december rond 00.30 uur op de Huis ter Duinstraat een 44-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man was met te veel drank op toch achter het stuur gekropen. Een ademanalyse kwam uit op 460 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Onder invloed rijden Roelofarendsveen
De politie hield donderdag 28 december rond 01.50 uur op de Stationsstraat een 28-jarige automobilist uit Lisserbroek aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 295 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet). Het kwam de man op een boete van fl. 400,-- te staan.

Ongeval Leiden
Op 27 december rond 07.30 uur reed een 56-jarige inwoner van Voorschoten op de Hofvlietweg komende uit de richting van de Europaweg. Bij het linksafslaan richting de snelweg liet hij een hem tegemoetkomende auto niet voorgaan. Hierop ontstond een frontale botsing. De Voorschoter liep bij de botsing lichte verwondingen op. De bestuur van de hem tegemoetkomende auto, een 45-jarige man uit Zoeterwoude bleef ongedeerd, maar zijn 42-jarige vrouwelijke passagier had enkele vewondingen aan hoofd en enkel. De beide gewonden zijn overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp.

Illegaal vuurwerk Alphen aan den Rijn Een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft een proces verbaal gekregen omdat hij illegaal vuurwerk in zijn woning aan de Akkerwinde had opgeslagen. Het gaat onder meer om drie 100.000-klappers, 56 maal 20 nitraatbommen en vuurpijlen. Het totale gewicht was 45,5 kilo. Het vuurwerk is in beslaggenomen.

Vrouw gaat door gladheid onderuit Moordrecht
Door de gladheid ging woensdag 27 december rond 12.15 uur een 41-jarige Moordrechtse op het erf achter haar woning onderuit. Zij kwam daarbij op haar hoofd terecht. Voor onderzoek is zij overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Irritatie over sneeuwballen leidt tot mishandeling Boskoop
Op de Rietkraag kreeg woensdag 27 december rond 14.25 uur een 13-jarige meisje uit Boskoop van een daar wonende vrouw enkele klappen in het gezicht en tegen haar arm. De vrouw raakte geïrriteerd door een groepje jeugd dat sneeuwballen naar haar woning gooide.

Auto door gladheid in de sloot Nieuwerkerk aan den Ijssel
Gladheid was er de oorzaak van dat woensdag 27 december rond 16.10 uur op de Kerklaan een 21-jarige Rotterdammer met zijn auto in de slip raakte en uiteindelijk in de sloot belandde. Hij kwam er met een nat pak vanaf.

Politie betrapt jeugd met vuurwerk Boskoop
De politie betrapte woensdag 27 december rond 21.45 uur op de Rietkraag twee 16-jarige Boskopers die kort daarvoor vuurwerk aan het afsteken waren. De politie liet de twee hun zakken legen. Daaruit kwamen astronauten, mini-vuurpijlen en romeinse kaarsen te voorschijn. De jongeren zijn bij het Buro HALT aangemeld en krijgen een proces-verbaal.

Auto door gladheid te water Gouda
Gladheid was er woensdag 27 december rond 11.50 uur de oorzaak van dat een 28-jarige Waddinxvener in een bocht van de Nijverheidstraat met de Nieuwe Gouwe Westzijde in een slip raakte en De Gouwe in gleed. De man wist op tijd zijn auto te ontsnappen en kwam er verder zonder kleerscheuren vanaf.

Schoorsteenbrand Reeuwijk
Op woensdag 27 december rond 12.30 uur kreeg vuur vat op een schoorsteenpijp van een woning aan de Middelburgseweg. De gehele bovenverdieping van de woning kwam vol met rook te staan. De brandweer zorgde ervoor dat het vuur zich niet verder kon verspreiden.

Politie betrapt jeugd met vuurwerk Gouda
De politie betrapte op woensdag 27 december rond 20.00 uur op de Jacob van Lennepkade vier jeugdige Goudse jongeren, 14,19,18,15-jaar, met vuurwerk. Het vuurwerk, 40 rotjes en 56 strijkers heeft de politie inbeslaggenomen. Twee jongeren kregen een proces-verbaal. De andere twee zijn aangemeld bij het Buro HALT.

Schuur brand uit Gouda
Een schuur in de tuin van een woning aan de Voorwillenseweg brandde kort na middernacht van donderdag 28 december uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk dat dit ligt bij een gaskachel die de schuur, in gebruik voor het overwinteren van vetplanten, op temperatuur hield. Er was geen gevaar voor omwonenden. De brandweer gaf rond 02.00 uur het sein brand meester.

Dak van woning raakt in de brand Gouda
Op donderdag 28 december rond 02.00 uur ontstond op een zolder van een woning aan de Van Baerlestraat brand. De bewoners ontdekten dat het dak rondom de schoorsteen vlam had gevat. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot het dak. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk dat de door de schoorsteen lopende openhaardafvoer te heet was geworden waarna het dak vlam vatte.

Auto raakt door gladheid van de weg Berkenwoude
Door gladheid raakte woensdag 27 december rond 19.00 uur op de Zuidbroekse Opweg een 45-jarige Stolwijker met zijn auto in de slip en belandde in de sloot. Op eigen gelegenheid en ongedeerd kon hij zijn auto verlaten.
---------------------------------------------------------------------------------------------Einde berichten-----------

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie