Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 28 december 2000

Inbraak in woning Hillegom In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 december werd ingebroken in een woning aan de Ardealaan. De inbrekers wisten via de brievenbus de knip van de voordeur te ontgrendelen. Vooralsnog worden uit de woning een portemonnee, een tas, paspoort en een mobiele telefoon vermist.

Man raakt geïrriteerd door sneeuwbal gooiende jeugd Hillegom
Een 64-jarige Hillegommer raakte woensdag 27 december rond 17.45 uur zo geïrriteerd op een groepje jeugd dat sneeuwballen tegen de ruiten van zijn woning aan de Guido Gezellelaan gooide, dat hij twee van de jongens, Hillegommers van 13 en 16-jaar, buiten enkele rake klappen gaf. De jongens liepen daarbij enkele bulten op het hoofd, een dicht oog, gezwollen gezicht en een dikke wenkbrauw op. Zij deden tegen de man aangifte van mishandeling.

Bromfietser remt en gaat door gladheid onderuit Voorhout
Een 16-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout raakte woensdag 27 december rond 18.40 op de 's Gravendamseweg gewond nadat hij met zijn bromfiets door de gladheid onderuit was gegaan en tegen een geparkeerde auto terecht kwam. Met onbekende verwondingen is hij overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de bromfietser remde omdat hij dacht dat een vrouw het fietspad over wilde steken. De gladheid speelde hem vervolgens parten en hij ging onderuit.

Onder invloed rijden Noordwijk
De politie hield donderdag 28 december rond 00.30 uur op de Huis ter Duinstraat een 44-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man was met te veel drank op toch achter het stuur gekropen. Een ademanalyse kwam uit op 460 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Onder invloed rijden Roelofarendsveen
De politie hield donderdag 28 december rond 01.50 uur op de Stationsstraat een 28-jarige automobilist uit Lisserbroek aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 295 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet). Het kwam de man op een boete van fl. 400,-- te staan.

Ongeval Leiden
Op 27 december rond 07.30 uur reed een 56-jarige inwoner van Voorschoten op de Hofvlietweg komende uit de richting van de Europaweg. Bij het linksafslaan richting de snelweg liet hij een hem tegemoetkomende auto niet voorgaan. Hierop ontstond een frontale botsing. De Voorschoter liep bij de botsing lichte verwondingen op. De bestuur van de hem tegemoetkomende auto, een 45-jarige man uit Zoeterwoude bleef ongedeerd, maar zijn 42-jarige vrouwelijke passagier had enkele vewondingen aan hoofd en enkel. De beide gewonden zijn overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp.

Illegaal vuurwerk Alphen aan den Rijn Een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft een proces verbaal gekregen omdat hij illegaal vuurwerk in zijn woning aan de Akkerwinde had opgeslagen. Het gaat onder meer om drie 100.000-klappers, 56 maal 20 nitraatbommen en vuurpijlen. Het totale gewicht was 45,5 kilo. Het vuurwerk is in beslaggenomen.

Vrouw gaat door gladheid onderuit Moordrecht
Door de gladheid ging woensdag 27 december rond 12.15 uur een 41-jarige Moordrechtse op het erf achter haar woning onderuit. Zij kwam daarbij op haar hoofd terecht. Voor onderzoek is zij overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Irritatie over sneeuwballen leidt tot mishandeling Boskoop
Op de Rietkraag kreeg woensdag 27 december rond 14.25 uur een 13-jarige meisje uit Boskoop van een daar wonende vrouw enkele klappen in het gezicht en tegen haar arm. De vrouw raakte geïrriteerd door een groepje jeugd dat sneeuwballen naar haar woning gooide.

Auto door gladheid in de sloot Nieuwerkerk aan den Ijssel
Gladheid was er de oorzaak van dat woensdag 27 december rond 16.10 uur op de Kerklaan een 21-jarige Rotterdammer met zijn auto in de slip raakte en uiteindelijk in de sloot belandde. Hij kwam er met een nat pak vanaf.

Politie betrapt jeugd met vuurwerk Boskoop
De politie betrapte woensdag 27 december rond 21.45 uur op de Rietkraag twee 16-jarige Boskopers die kort daarvoor vuurwerk aan het afsteken waren. De politie liet de twee hun zakken legen. Daaruit kwamen astronauten, mini-vuurpijlen en romeinse kaarsen te voorschijn. De jongeren zijn bij het Buro HALT aangemeld en krijgen een proces-verbaal.

Auto door gladheid te water Gouda
Gladheid was er woensdag 27 december rond 11.50 uur de oorzaak van dat een 28-jarige Waddinxvener in een bocht van de Nijverheidstraat met de Nieuwe Gouwe Westzijde in een slip raakte en De Gouwe in gleed. De man wist op tijd zijn auto te ontsnappen en kwam er verder zonder kleerscheuren vanaf.

Schoorsteenbrand Reeuwijk
Op woensdag 27 december rond 12.30 uur kreeg vuur vat op een schoorsteenpijp van een woning aan de Middelburgseweg. De gehele bovenverdieping van de woning kwam vol met rook te staan. De brandweer zorgde ervoor dat het vuur zich niet verder kon verspreiden.

Politie betrapt jeugd met vuurwerk Gouda
De politie betrapte op woensdag 27 december rond 20.00 uur op de Jacob van Lennepkade vier jeugdige Goudse jongeren, 14,19,18,15-jaar, met vuurwerk. Het vuurwerk, 40 rotjes en 56 strijkers heeft de politie inbeslaggenomen. Twee jongeren kregen een proces-verbaal. De andere twee zijn aangemeld bij het Buro HALT.

Schuur brand uit Gouda
Een schuur in de tuin van een woning aan de Voorwillenseweg brandde kort na middernacht van donderdag 28 december uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk dat dit ligt bij een gaskachel die de schuur, in gebruik voor het overwinteren van vetplanten, op temperatuur hield. Er was geen gevaar voor omwonenden. De brandweer gaf rond 02.00 uur het sein brand meester.

Dak van woning raakt in de brand Gouda
Op donderdag 28 december rond 02.00 uur ontstond op een zolder van een woning aan de Van Baerlestraat brand. De bewoners ontdekten dat het dak rondom de schoorsteen vlam had gevat. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot het dak. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk dat de door de schoorsteen lopende openhaardafvoer te heet was geworden waarna het dak vlam vatte.

Auto raakt door gladheid van de weg Berkenwoude
Door gladheid raakte woensdag 27 december rond 19.00 uur op de Zuidbroekse Opweg een 45-jarige Stolwijker met zijn auto in de slip en belandde in de sloot. Op eigen gelegenheid en ongedeerd kon hij zijn auto verlaten.
---------------------------------------------------------------------------------------------Einde berichten-----------

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...