Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meerderheid beleggers rekent op belangrijk herstel AEX

Datum nieuwsfeit: 28-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Vooral koersstijgingen verwacht van financials en TMT-fondsen MEERDERHEID BELEGGERS REKENT OP BELANGRIJK HERSTEL AEX

Amsterdam, 28 december 2000

Bijna 74% van de particuliere beleggers rekent erop dat de AEX volgend jaar boven de 700 punten uitkomt. Ruim vier van de tien beleggers gaan er zelfs vanuit dat de grens van 750 punten wordt genomen. Vooral met betrekking tot de banken/verzekeraars en de technologie/telecomfondsen zijn de verwachtingen hooggespannen. Dit blijkt uit enquêtes die The Floor heeft gehouden op tien achtereenvolgende werkdagen. Particuliere beleggers konden op www.thefloor.nl hun mening kenbaar maken over uiteenlopende financieel-economische onderwerpen. In totaal deden 1.250 particuliere beleggers mee aan de enquêtes.

De stijging van de AEX gaat echter niet zonder horten en stoten. De onzekerheid, die zo kenmerkend was voor de stemming van het afgelopen beursjaar, houdt aan. Ruim 70% van de particuliere beleggers stelt dat de volatiliteit van de beurzen hoog blijft.

Eurogebied meeste rendement
Beleggers dichten het eurogebied de beste rendementen toe het komend jaar. Een minderheid van de Nederlandse beleggers blijft zijn heil zoeken bij Amerikaanse en Canadese aandelenmarkten. De groep die uitgaat van een krachtig herstel van de zogeheten emerging markets is klein (9,7%).

Aandelen favoriet
Ruim 40% van de particuliere beleggers verwacht dat aandelen volgend jaar het meeste geld opleveren, gevolgd door de derivaten opties en warrants. Eén op de vijf geeft de voorkeur aan beleggingsfondsen. De populariteit van beleggingsfondsen volgt mogelijk uit de verwachte hoge volatiliteit van de effectenmarkten. Door een sterkere spreiding via beleggingsfondsen wordt deze beweeglijkheid enigszins gedempt.

Geen rentewijziging door Europese Centrale Bank
Impulsen van de Europese Centrale Bank (ECB) voor de aandelenmarkten worden niet verwacht. Meer dan de helft van de particulieren verwacht niet dat ECB-president Wim Duisenberg volgend jaar de rentetarieven naar beneden bijstelt.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie