Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Chaos dreigt door belastingherziening

Datum nieuwsfeit: 28-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 28 december 2000

Tweehonderdduizend Nederlanders met een niet-werkende partner hebben het formulier voor de teruggave van de heffingskorting van 289 gulden per maand nog steeds niet teruggestuurd. Het gevaar dreigt daarom dat tienduizenden gezinnen in januari onnodig bijna driehonderd gulden te weinig ontvangen. De SP wil daarom dat staatssecretaris Bos snel maatregelen neemt.

In het nieuwe belastingstelsel krijgt de niet-werkende partner zelf de algemene heffingskorting van 3.473 gulden per jaar in delen maandelijks op de rekening gestort. Deze moet dan wel aangevraagd worden. De Belastingdienst heeft hiervoor meer dan een miljoen mensen een formulier gestuurd ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie