Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schaatsen: Essent NK Allround / NK Sprint in Heerenveen

Datum nieuwsfeit: 28-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNSB

GECOMBINEERDE ESSENT NK ALLROUND / NK SPRINT SPEKTAKELSTUK

Amersfoort, 18 december 2000

Op 28, 29 en 30 december 2000 wordt in Thialf Heerenveen het Essent NK Allround en NK Sprint verreden. Het is voor het eerst dat beide toernooien in één evenement worden gecombineerd. Door dit complete programma (zowel de sprint- als de allroundafstanden) belooft het een prachtig evenement te worden waarbij alle Nederlandse toppers op het superijs in het Thialf-stadion aan de start zullen verschijnen.

Na het zinderend verlopen Essent NK Afstanden is dit het tweede grote nationale schaatstoernooi van het seizoen waarbij veel op het spel staat. In Thialf zijn namelijk niet alleen allround- en sprinttitels te verdienen, maar worden ook de tickets vergeven voor het EK Allround en het WK Sprint. Bovendien kunnen de rijders/sters zich op de afzonderlijke afstanden ook nog eens in de picture rijden voor het tweede World Cup-blok. Voor het EK Allround op 12, 13 en 14 januari 2001 in Baselga (Italië) staan in Heerenveen zowel bij de dames als bij de heren vier startbewijzen op het spel. Voor het WK Sprint een week later in Inzell (Duitsland) kunnen twee dames en drie heren zich plaatsen.

Gezien de prestatiedichtheid is het de verwachting dat het unieke toernooien worden. Zullen de winnaars van vorig jaar (Gianni Romme en Renate Groenewold) hun allroundtitel prolongeren? En wat doen de rijders en rijdsters die tijdens het Essent NK Afstanden buiten de boot zijn gevallen. En hoe houdt de gevestigde orde de aanstormende jeugd van zich af? Ook bij het NK sprint zal het dringen worden. Voor de twee WK-tickets bij de dames en de drie bij de heren zijn immers heel wat gegadigden.

Programma
Donderdag 28 december (aanvang: 15.00 uur)
Allround: Dames/Heren: 500 meter, Dames 3000 meter, Heren 5000 meter Vrijdag 29 december (aanvang:15.00 uur)
Sprint: Dames/Heren: 500 meter, 1000 meter
Allround: Dames/Heren: 1500 meter
Zaterdag 30 december (aanvang: 12.00 uur)
Sprint: Dames/Heren: 500 meter, 1000 meter
Allround: Dames: 5000 meter, Heren: 10000 meter

Kosten
Zitplaatsen (westtribune) 25,- staanplaatsen 15,-. Er zijn nog kaarten aan de kassa beschikbaar. Bel voor meer informatie met 0900-2020026 (75 cent per minuut).

Einde persbericht

copyright KNSB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie