Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop vuurwerk gemeente Steenbergen

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Steenbergen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Steenbergen

Verkoop vuurwerk

Vuurwerk mag maar op 3 dagen per jaar worden verkocht en dan alleen nog aan personen die 16 jaar of ouder zijn. Per persoon mag maximaal 10 kg worden gekocht. Meestal is de verkoop op 29, 30 en 31 december. Omdat de 31e dit jaar op zondag valt is de verkoop en het afleveren van besteld vuurwerk nu toegestaan op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Verkoop en afleveren van vuurwerk op zondag 31 december is verboden!

Vuurwerk afsteken mag uitsluitend 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Vuurwerk kan heel mooi en spannend zijn. Maar vuurwerk kan ook levensgevaarlijk zijn! Let op bij het afsteken. Volg de aanwijzingen op de verpakking en gooi nooit vuurwerk naar mensen of dieren die in de omgeving staan. Zorg ervoor dat deze jaarwisseling er één wordt zonder vuurwerkslachtoffers!

Vorig jaar moesten 1.200 mensen in verband met vuurwerkverwondingen voor behandeling naar het ziekenhuis. Vijfenzeventig procent van die gewonden betrof een omstander die niet zelf het vuurwerk afstak. Plaats vuurwerk steeds op een veilige en stabiele ondergrond en ga niet met vuurwerk gooien. Neem als toeschouwer altijd ruim voldoende afstand.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie