Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 december 2000

Brand in school Noordwijk Op vrijdag rond 05.00 uur werd een uitslaande brand ontdekt in bassischool De Zeebank aan de Julianastraat. De bewoners van een aantal nabijgelegen woningen werden geëvacueerd. De brandweer bestrijdt het vuur. Op het moment van het maken van dit persbericht heeft de politie nog geen nadere informatie over de brand. Over de oorzaak kan dan ook nog niets gezegd worden.

Voortijdig afsteken vuurwerk beboet Oegstgeest De politie heeft donderdag 28 december rond 10.15 uur op de Rozenlaan een 15-jarige jongen uit Oegstgeest betrapt op het voortijdig afsteken van vuurwerk. Nog niet afgestoken vuurwerk werd door de politie ingenomen. De jongen is bij HALT aangemeld. Rond 13.15 uur betrapte de politie een 16-jarige jongen uit Oegstgeest die daar ook mee bezig was op de Homeruslaan. Ook bij hem nam de politie vuurwerk in en meldde hem aan bij HALT. Een 13-jarige jongen uit Oegstgeest overkwam hetzelfde. Rond 16.40 uur werd hij betrapt op de Anna Bijnsplantsoen.

Politie betrapt jongeren op het voortijdig afsteken Sassenheim/Warmond van vuurwerk
Tijdens het toezicht om vuurwerkoverlast te voorkomen heeft de politie donderdag 28 december vijf jongeren betrapt op het voortijdig afsteken van vuurwerk. Zij werden betrapt op de Trix Terwindtstraat in Sassenheim en de Narcissenhof in Warmond. Zij zijn allen aangemeld bij het Buro HALT.

Automobilist rijdt fietster aan Oegstgeest Doordat een 47-jarige Oegstgeestse automobilist op de kruising Irislaan met de Lange Voort geen voorrang verleende aan een 41-jarige fietster uit Oegstgeest, ontstond tussen beide een aanrijding. Daarbij raakte de fietser aan het hoofd gewond. Zij is voor controle overgebracht naar het LUMC.

Vrouw haalt peuter uit sloot Hazerswoude-Rijndijk Een 28-jarige vrouw uit Hazerswoude-Rijndijk heeft op donderdag 28 december omstreeks 12.30 uur een peuter uit het water gehaald nabij het Frederik van Eedenplein. Het jongetje speelde buiten met andere kinderen voordat hij naar de sloot liep achter het gemeentehuis. Daar zakte hij door het ijs. De voorbijgangster is hierop direct het water ingegaan en haalde de peuter uit het water. De vrouw is onderkoeld en voor controle per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. De peuter is thuis onderzocht door een arts.

Man valt uit boom Zoeterwoude-Dorp Een 58-jarige man uit Zoeterwoude-Dorp heeft op donderdag 28 december omstreeks 13.50 uur aan de Burgemeester van Gilsstraat letsel opgelopen toen hij uit een boom ongeveer vier meter naar beneden viel. De man was met snoeiwerkzaamheden aan de boom bezig toen een tak waar de trap tegenaan stond afbrak. De man is met een ingeklapte long en een borstfractuur naar het ziekenhuis overgebracht.

Greep in boodschappentas Leiden Donderdagmiddag 28 december zijn er een portemonnee en sleutels gestolen uit de boodschappentas van een 81-jarige vrouw uit Leiden. De vrouw liep met haar zus over de Korte Langestraat toen ze werd aangesproken door twee haar onbekende jongens. Vervolgens graaide een van hen haar portemonnee en sleutels uit de tas en renden ze allebei weg. Een bewoner van de Korte Langestraat is de twee nog achterna gegaan, maar kon ze niet meer vinden. De vrouw heeft aangifte gedaan

Getuigen aanranding gezocht Alphen aan den Rijn Op donderdag 28 december heeft een 16-jarige inwoonster van Alphen aangifte gedaan van aanranding/verkrachting. Het meisje liep op woensdag 27 december rond 20.20 uur met haar bromfiets op het Europaplein toen zij aangesproken werd door een groepje van vijf jongens. Toen zij hier niet op reageerde, renden de jongens op haar af. Ondanks haar heftige verzet kon zij niet voorkomen dat de jongens haar betastten. De Alphense kon zich losrukken en schreeuwde om hulp. Hierop sloegen de jongens op de vlucht. Het zijn vijf jongens van ongeveer 17 jaar en ze droegen een zwarte of donkere muts. Een aantal van hen droeg bomber-jacks. Hun huidskleur is vermoedelijk blank. De politie in Alphen zoekt getuigen die iets gezien hebben of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de daders. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn: 0900-8844. Politie betrapt jongeren op het voortijdig afsteken Nieuwerkerk/
van vuurwerk Moordrecht/Waddinxveen
Tijdens het toezicht om vuurwerkoverlast te voorkomen heeft de politie donderdag 28 december een aantal jongeren betrapt die voortijdig vuurwerk afstaken. In Nieuwerkerk liepen er zes jongeren tegen de lamp, in Moordrecht zeven en in Waddinxveen één. Vuurwerk dat zij nog in hun bezit hadden is door de politie ingenomen. Allen zijn aangemeld bij HALT.

Politie ontruimt station na aantreffen verdachte tas in trein Gouda Het station van Gouda is donderdagavond van 22 uur tot middernacht ontruimd geweest. In de sneltrein van Arnhem naar Rotterdam/Den Haag had een passagier een verdachte tas aangetroffen. De tas zat geklemd tussen twee banken. Op de bank bij de tas stond Maluku Warchild geschreven. De passagier meldde dit bij de conducteur waarna de Goudse politie geallarmeerd werd. Deze liet de trein en het station ontruimen en het treinverkeer stilleggen. De EOD onderzocht de tas. Er werden geen explosieven aangetroffen. Het station werd daarna weer vrijgegeven waarna het treinverkeer zijn dienstregeling hervatte. De politie heeft de tas voor onderzoek meegnomen.

Inbraak in woning Waarder In de middag of vroege avond van donderdag 28 december werd ingebroken in een woning aan de mr. P. van Vollenhovenstraat. Om binnen te komen werd een achterdeur geforceerd. Vooralsnog worden er sieraden vermist.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie