Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: gehele regio

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 29-12-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Fietsenkijkdag
DRONTEN - Zaterdag 6 januari kunnen inwoners van de gemeente Dronten weer tussen 10.00 en 16.00 uur op het terrein van gemeentewerken aan de Nijverheidsweg (en dus niet op het politiebureau) komen kijken of hun gestolen fiets teruggevonden is. Ongeveer 100 fietsen komen in aanmerking om teruggegeven te worden aan hun rechtmatige eigenaar. Er worden geen fietsen verkocht. Een gevonden fiets (of bromfiets) wordt pas meegegeven als de eigenaar zijn aangifte kan laten zien.

Brand in Eindelijk
ALMERE In danscafé Eindelijk in het centrum van Almere is vrijdagmorgen brand uitgebroken. De brand ontstond in een opslagkamer van het pand. De brandweer had de brand snel onder controle, maar omdat de brand is doorgeslagen naar de geluidsisolatie tussen plafond en dak is de brand voorlopig nog niet geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is niet bekend. Na volledige blussing (of uitbranden) en afkoeling stelt de technische recherche een onderzoek in.

Zware mishandeling
LELYSTAD Een 36-jarige inwoner van Lelystad deed donderdag aangifte van mishandeling. Op vrijdagavond 22 december was hij in een shoarmazaak geslagen door een hem onbekende man. Later op die avond kwam hij in de Voorstraat dezelfde man weer tegen, die hem toen bijna neerstak. Aan de mishandeling hield de aangever een gebroken jukbeen en een beschadigde oogkas over, waarvoor hij afgelopen week onder volledige narcose was geopereerd. De politier stelt een onderzoek in.

Te veel vuurwerk
MARKNESSE Bij de controle van een verkooppunt van vuurwerk aan de Breestraat in Marknesse trof de politie 680 kg vuurwerk aan, terwijl volgens de vergunning slechts 250 kg was toegestaan. Tegen de ondernemer wordt proces-verbaal opgemaakt. De verboden voorraad is inmiddels elders op veilige wijze opgeslagen. De controle vond plaats in samenwerking met ambtenaren van de Milieusamenwerking Noord-Oost Flevoland.
Bij andere verkooppunten zijn tot nu toe geen onregelmatigheden geconstateerd.

Mishandeling buschauffeur
ALMERE Een groepje jongens heeft donderdagmiddag (12.30 uur) een 51-jarige buschauffeur mishandeld. Op de busbaan in Kruidenwijk-Oost, nabij het Rolklaverpad, was een enorme sneeuwbal op de rijbaan gelegd. Toen de chauffeur uitstapte werd hij eerst door het groepje van 7 a 8 jongens bekogeld met ijsballen. In de bus waarschuwde hij de politie, waarna hij weer uitstapte. Een van de jongens gaf hem hierna een klap op zijn neus. De man viel op de grond en kreeg nog een schop na. De chauffeur liep een dikke neus en een gebroken tand op. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Spoordreef werd donderdagnacht een 27-jarige automobilist uit Almere betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 515 ug/l (1,17 promille). De verdachte kreeg een rijverbod en is, omdat hij militair is, voor afhandeling overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie