Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Bernhard geopereerd aan linkerborst in UMC Utrecht

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/12/00 Prins Bernhard geopereerd in Universitair Medisch Centrum Utrecht

Communiqué van de Rijksvoorlichtingsdienst

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden is donderdag 28 december 2000 in het Academisch Ziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Utrecht geopereerd aan de linker borst. Daarbij is een kleine tumor verwijderd. De operatie is volgens de artsen goed geslaagd. De Prins behoefde slechts een nacht ter observatie in het ziekenhuis te blijven en is vrijdagochtend 29 december teruggekeerd op Paleis Soestdijk.

De uitslag van het microscopisch onderzoek is nog niet bekend. Er zijn volgens de artsen geen aanwijzingen dat de tumor van de borst in relatie staat met de tumor van de dikke darm, waaraan Prins Bernhard eind 1994 is geopereerd.

De leiding van het medisch team lag, evenals bij vorige ingrepen, bij prof.dr. Th.J.M.V. van Vroonhoven, chirurg, prof.dr. J.T.A. Knape, anesthesioloog en prof.dr. S.A. Duursma, internist/geriater.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie