Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard vrijdag, 29 december 2000

District Sittard

District Sittard; Halt
De politie betrapte afgelopen donderdag her en der in de Westelijke Mijnstreek allerlei jongeren bij het afsteken van vuurwerk. In Sittard, op het Tempelplein betrapte de politie donderdagavond een 15-jarige jongen uit die plaats bij het weggooien van een rotje. Bleek dat de knaap nog ruim 100 zogenaamde strijkers had die de politie allemaal heeft inbeslaggenomen. In Stein betrapte de politie donderdagmiddag een 14-jarige meisje uit die plaats bij het afsteken van een vuurpijl. Het meisje bleek nog een vuurpijl te hebben hetwelk de politie heeft inbeslaggenomen. In Geleen betrapte de politie donderdagavond op de Clematisstraat een 15-jarige knaap uit die plaats bij het afsteken van een zogenaamde astronaut. Bleek dat de knaap nog vier van deze astronauten bij zich had welke in beslag werden genomen. Diezelfde donderdagavond betrapte de politie op de Veermanstraat in Geleen ook nog een 15-jarige jongen bij het afsteken vuurwerk. Deze knaap bleek totaal nog 139 vuurpijltjes, 43 zogenaamde astronauten en 72 rotjes bij zich te hebben. Die werden allemaal inbeslaggenomen. Ook op de Anjelierstraat in Geleen heeft de politie donderdag allerlei vuurwerk ingenomen van enkele jeugdigen (13/15 jr) uit die plaats. De politie maakt tegen alle jeugdige verdachten proces-verbaal op en bekeken wordt of alle verdachten in aanmerking komen voor een alternatieve strafafdoening via het Halt-bureau.

Sittard; gewapende overval
Afgelopen donderdagnamiddag, omstreeks 17.30 uur vond een gewapende overval plaats op een sigarenwinkel aan de Baandert in Sittard. Een aantal, vermoedelijk drie met bivakmutsen gemaskerde personen waren de winkel binnengekomen waarvan er een met een vuistvuurwapen de aanwezige vrouwelijke winkelbediende bedreigde. De overvallers maakten zich vervolgens met rookwaren en aanstekers, via de Henric van Veldekestraat uit de voeten. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Munstergeleen; binnenbrand
Afgelopen donderdagmorgen, omstreeks 05.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Pancratiusstraat in Munstergeleen. Bleek door nog onbekende oorzaak brand te zijn ontstaan in een kelderruimte van het gemeenschapshuis welke gepaard ging met enige rookontwikkeling. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. De boven de kelderruimte gelegen ruimten liepen tengevolge van de binnenbrand enige rook en roetschade op. De politie, die mogelijke brandstichting niet uitsluit, stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Roosteren; vuurwerk
Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Maaseikerweg in Roosteren van een busje trof de politie een flinke partij vuurwerk aan. Totaal gaat het daarbij om ruim 500 kilo vuurwerk waaronder vuurpijlen, zogenaamde 30.000-klappers maar ook zogenaamde mortierbommen. De hele partij werd inbeslaggenomen. De politie maakt tegen een 33-jarige mede-inzittende man uit Heerlen (die heeft bekend het vuurwerk in Belgie te hebben gekocht) proces-verbaal op.

In overleg met het parket van de officier van justitie in Maastricht heeft de politie afgelopen donderdagmorgen een 64-jarige automobilist uit Doenrade bekeurd met een boete van vijftig gulden. Bij controle op de Maaseikerweg bleek dat de man enkele kleine pakketjes vuurwerk bij zich had die door de politie inbeslaggenomen werden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie