Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 29-12-2000

DISTRICT ROERMOND 17 jongeren betrapt met vuurwerk

DISTRICT ROERMOND De politie heeft bij donderdag bij diverse controles in het district Roermond, in het kader van het vuurwerkproject 2000-2001, 17 jongeren betrapt met vuurwerk. Politiemedewerkers controleerden in samenwerking met bureau Halt op het te vroeg afsteken van vuurwerk en het veroorzaken van overlast hiermee. Hierbij werden meerdere jeugdigen aangehouden afkomstig uit het hele district Roermond. Alle personen werden overgebracht naar het politiebureau van Roermond-centrum waar zij direct in contact werden gebracht met medewerkers van Bureau Halt. De betrokkenen kregen daarbij voorlichting over vuurwerk en werden naar huis gestuurd met een brief voor hun ouders. Allen zullen vandaag (vrijdag) hun alternatieve straf uitvoeren.

DISTRICT VENRAY 18 jongeren betrapt met vuurwerk

GENNEP De politie heeft donderdag tussen 15.00 uur en 23.00 uur een vuurwerkcontrole gehouden in de gemeenten Gennep, Bergen en Mook. In totaal werden 11 jongeren betrapt met vuurwerk. In de gemeente Gennep werden negen jongeren betrapt met vuurwerk. Acht van hen zijn inmiddels voorgedragen voor een Halt-procedure. Tegen de andere betrokkene is proces-verbaal opgemaakt omdat hij vanwege zijn leeftijd niet in aanmerking komt voor een Halt-procedure. In Molenhoek (gemeente Mook) betrapten politiemedewerkers een 14-jarige en een 15-jarige inwoner van die plaats met vuurwerk. Beide jongens zijn inmiddels voorgedragen voor een Halt-procedure.

VENRAY De politie heeft donderdag vijf jeugdigen betrapt met vuurwerk tijdens diverse controles in Venray. De betrokkenen, jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar afkomstig uit Venray, zijn inmiddels voorgedragen voor een Halt-procedure.

HORST De politie heeft donderdagavond een 15-jarige en een 14-jarige inwoner van Sevenum betrapt met vuurwerk. Dit gebeurde tijdens een vuurwerkcontrole binnen de basiseenheid Horst, gehouden tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Beide knapen zijn inmiddels voorgedragen voor een Halt-procedure.

ARCEN Dronken automobilist

ARCEN De politie heeft donderdagavond een 36-jarige automobilist uit het Poolse Wojewoda aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 20.30 uur over de Maasstraat toen hij werd gecontroleerd. Op het bureau weigerde de man om mee te werken aan een blaastest waarna hij ter ontnuchtering is ingesloten. De zaak zal vermoedelijk met toepassing van snelrecht worden afgehandeld.

ARCEN Verkeersgewonde

ARCEN Bij een verkeersongeval op de Maasstraat is donderdagavond rond 18.25 uur een 32-jarige bromfietser uit het Duitse Kevelaer gewond geraakt. De man reed over de Maasstraat toen een 41-jarige automobilist uit Arcen deze linksaf de Kruisstraat inreed en daarbij geen voorrang aan hem verleende waarna een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met een dubbele beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen.

VENRAY Dronken automobilist

VENRAY De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige automobilist uit Venray aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Politiemedewerkers zagen de man rond 02.40 uur over de Noordsingel rijden en gaven hem een stopteken. De man negeerde het teken en reed door naar de Honingklaver waar hij uitstapte en wegrende. Even later werd hij in de struiken gevonden waarna hij werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij het stopteken niet had gezien. Hij werd overgebracht naar het bureau waar een ademanalyse uitwees dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 7 uur.

DISTRICT WEERT 4 knapen betrapt met vuurwerk

WEERT De politie heeft donderdagavond een 15-jarige en twee 16-jarige jongens uit Weert betrapt op het afsteken van vuurwerk aan de Van Halenstraat. Het drietal is inmiddels voorgedragen voor een Halt-procedure.

MEIJEL De politie heeft donderdagavond een 16-jarige inwoner van Meijel betrapt op het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde tijdens een controle waarbij tevens een aantal jongeren die zojuist vuurwerk hadden gekocht naar huis zijn gestuurd om mogelijke overlast te voorkomen. De 16-jarige had nog 10 kanonskogels bij zich die in beslag werden genomen. Inmiddels is hij voorgedragen voor een HALT-procedure.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie