Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Oss

Datum nieuwsfeit: 29-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Oss 29-12-2000
Persbericht district Maasland

POLITIEMENSEN BEDREIGD

Vannacht zijn op de oprit van een huis aan de Kerkhoflaan in Nistelrode twee politiemensen door een groepje mannen in het nauw hedreven. Een van de politiemannen voelde zich zo bedriegd, dat hij zijn dienstpistool ter hand moest nemen en driegen met een waarschu-wingsschot. De politie kwam ter plaatse na een melding dat er met sneeuwballen tegen ra-men werd gegooid. Toen ze een jongen zagen rennen ter hoogte van de Kerkhoflaan, reed de politieauto de oprit van een huis daar op om de jongen vanuit de auto aan te spreken. Een andere man kwam er daarop bij staan en vroeg wat de politie op zijn oprit deed. De politiemensen wilde echter eerst het gesprek met de jongen afmaken. Toen dat gesprek was afgelopen, wilde een van de politiemensen een gesprek met de man aanknopen, maar deze gooide met kracht het portier van de politieauto dicht. Ook sloeg hij tegen de auto. De colle-ga stapte daarop uit en vroeg wat dit te betekenen had. Inmiddels waren er meerder mannen bijgekomen. Men maakte slaande bewegingen tegen de collega, die klem was komen te zitten tussen de auto en een muur. Hij voelde zich zo bedreigd, dat hij zijn dienstpistool trok en het haar boven stak om eventueel een waarschuwingsschot te geven. Hierop werd het weer even rustig, maar toen het dienstwapen weer was opgeborgen, pakte men de collega weer vast en maakte men slaande bewegingen. Ook probeerde men met stenen te gaan gooien. Om de situatie niet verder te laten escaleren, stapten de twee collega(s in de auto en vertrokken. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

BRAND

In de flatwoning aan de Berghemseweg in Oss is vannacht weer brand geweest. Vermoede-lijk wegens kortsluiting in een meterkast brandde deze geheel uit. De woning liep roetscha-de op. De brandweer haalde de weinige bewoners van de flat uit hun woningen.

RAMKRAAK

In een parfumerie aan de Kerkstraat in Oss is vannacht een ramkraak geweest. Een van de deuren was geramd, uit de winkel zijn in hoofdzaak mannelijke geuren weggenomen, het schadebedrag is nog onbekend.

MAN VERNIELT RUIT

Vannacht heeft de politie een 39-jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van de ver-nieling van de ruit van de voordeur van een huis aan de Philips van Sint Polstraat in Oss. De man ontkende overigens de vernieling, na verhoor is hij heengezonden.

INBRAAK VAKANTIEBUNGALUW

De afgelopen week hebben onbekenden een tv en een magnetron uit een van de bungalows op het terrein van een recreatiepark te Vinkel gestolen. Er was een raam vernield.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie