Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 30-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 30 december 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: man twee keer aangehouden
Een 34-jarige man uit Groningen is gisteravond en vannacht twee keer door de politie aangehouden. Aan het begin van de avond werd de man opgepakt aan de Aquamarijnstraat in Groningen. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en was niet in staat op de been te blijven. Hij werd naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Nadat de drank enigszins was uitgewerkt werd hij kort na middernacht heengezonden met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Ruim een uur later is de man nogmaals door de politie aangehouden. Aan de Poortstraat in Groningen vernielde de man met een putdeksel een ruit van een leegstaande woning om een zichzelf voor de rest van de nacht onderdak te verschaffen. Hij verkeerde inmiddels weer in kennelijk staat van dronkenschap en is opnieuw ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: onbekende man ingesloten
De politie heeft vannacht aan de Vismarkt in Groningen een nog onbekende man aangehouden. De man bezocht een horecagelegenheid en werd vanwege overmatig drankgebruik uit het café verwijderd. Eenmaal buiten probeerde hij toch weer binnen te komen. De man schopte tegen de deur en sloeg voortdurend met zijn hoofd tegen een raam van het etablissement en een naastgelegen pand. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en is door de politie meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: man bedreigt politieagent
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie vannacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man ruzie had met een groepje andere man en dat hij op een gegeven moment zijn broekriem afdeed en daarmee wilde gaan slaan. De agenten konden dat voorkomen en hielden de man aan. Aan het politiebureau bleef de man zich agressief gedragen en bedreigde één van de politiemensen. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Groningen: valse OV-jaarkaart
Omdat hij met een vervalst identiteitsbewijs in een café aan de Grote Markt in Groningen werd aangetroffen heeft de politie gisteravond een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Beveiligingspersoneel constateerde dat de man een vervalste openbaarvervoer jaarkaart in zijn bezit had en waarschuwden de politie. Bij onderzoek bleek de verdachte in het bezit te zijn van de OV-jaarkaart van een 22-jarige Groninger. De verdachte had zijn eigen foto op de kaart aangebracht om op die manier toegang te krijgen tot kroegen en speelhallen waarvoor een leeftijd grens van 18 jaar werd gesteld. De kaart had hij naar zijn zeggen gevonden en vervalst. De knaap is naar het politiebureau gebracht en na verhoor bij zijn ouders afgeleverd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor valsheid in geschrifte.

Groningen: openbare dronkenschap
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie gistermiddag in de Gelkingestraat in Groningen een 31-jarige man uit de Stad aangehouden. De man liep zwaar beschonken over straat en kon ternauwernood door een surveillerende politieman voor een naderende auto worden weggehaald. Hij is meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering. Daarna is hij heengezonden met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: autobrand
De auto van een 31-jarige vrouw uit Roden is gisteravond beschadigd geraakt door brand aan het Goudenregenplein in Groningen. De vrouw kwam met de wagen vast te zitten op een grasveld. Met de auto van een vriendin werd geprobeerd de auto de auto los te krijgen maar ook die kwam vast te zitten. Met behulp van omstanders kon de wagen van de vriendin worden los gemaakt. Omdat er niet direct hulp kon worden gevonden voor het lostrekken van de auto van de Rodense, gingen beide vrouwen eerst weg. Toen ze korte tijd later weer bij de wagen kwamen, bleek die - vermoedelijk door brandstichting - in brand te zijn geraakt. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum: dronken automobilist is sloot
Een 20-jarige automobilist uit Bedum raakte gisteravond met zijn auto in een sloot aan de Westerdijkshorn in Bedum. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de man de controle over de auto, die hij overigens zonder toestemming van de eigenaar - een kennis - had meegenomen, kwijt. Bij het politie onderzoek bleek de man onder invloed van alcohol. Hij bleef bij het ongeval ongedeerd en kon worden meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Er werd 0.75 promille alcohol gemeten. Ook bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De eigenaar ziet af van het doen van aangifte van joyriding.

Appingedam: politieonderzoek brand
De politie stelt een nader onderzoek in naar het ontstaan van de brand, gisteravond, in een schuur bij een boerderij aan de Dijkhuizenweg in Appingedam. Er wordt een buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche verricht een brandonderzoek. Het is niet uitgesloten dat de brand is ontstaan door het afsteken van vuurwerk.

Middelstum: automobilist onder invloed
Op de Hippolytuslaan in Middelstum heeft de politie gistermiddag een 36-jarige man uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen meldden de politie dat zij hadden gezien dat de man in beschonken toestand in zijn auto was gestapt en was weggereden. Hij werd rijdend op de Hyppolystuslaan aangetroffen en aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar van hem een bloedproef is genomen omdat hij vanwege medische redenen geen ademtest kon afleggen. Na verhoor is de man heengezonden. Omdat hij de laatste twee jaar drie keer is bekeurd voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sappemeer: woningbrand
Vermoedelijk door een ontploffing in een Tv-toestel ontstond vannacht brand in een woning aan de Willem Bergstraat in Sappemeer. De 68-jarige bewoner hoorde lawaai en dacht dat er werd ingebroken. Toen hij ging kijken trof hij de woonkamer van het pand vol rook aan. Samen met zijn 72-jarige vrouw kon de man de woning op tijd verlaten. Beide bewoners zijn in verband met inademen van roetlucht door ambulancepersoneel onderzocht en in orde bevonden. De brandweer van Hoogezand-Sappemeer bluste de brand. De benedenverdieping van de woning liep zware schade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van de brand.

Muntendam: man aangehouden
Aan de Wijde Blik in Muntendam heeft de politie gistermiddag een 41-jarige Muntendammer aangehouden. De man kreeg ruzie met een 24-jarige plaatsgenoot. Die ruzie liep zo hoog op dat de verdachte met een stok een ruit van de auto van zijn opponent insloeg. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte met dagvaarding heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling.

Den Ham: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Sietse Veldstraweg in Den Ham is gisteravond een 22-jarige man uit Oldehove gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De man raakte bekneld in het voertuig en moest door de brandweer van Oldehove worden bevrijd. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Marum: brandstichting na inbraak
Vermoedelijk door brandstichting ontstond gistermiddag brand bij een woning aan de Zethuisterweg in Marum. Door snelle alarmering van de brandweer door twee toevallige passanten kon worden voorkomen dat de woning geheel in brand vloog. Wel raakte een houten uitbouw van het pand zwaar beschadigd. De voorbijgangers konden de politie ook op het spoor brengen van de vermoedelijke veroorzakers van de brand. Op basis van de getuigenverklaringen konden kort na het blussen van de brand een 13-jarige en een 16-jarige jongen, beiden uit Marum, worden aangehouden aan de Noorderweg in die plaats. Bij het politieonderzoek bleek dat er ook in de woning was ingebroken en dat het huis was doorzocht. Daarnaast bleek dat nagenoeg alle ramen van het huis waren ingegooid. Bij een van de jonge verdachten werden goederen aangetroffen die uit de woning afkomstig waren. Beide knapen zijn in overleg met de Officier van Justitie in verzekering gesteld en mogen dit voorarrest thuis ondergaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Opende: gewonde bij verkeersongeval
Een 18-jarige vrouw uit Harkema is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale weg in Opende. De vrouw reed als passagier mee in de auto van een 22-jarige man uit Grootegast. Diens auto werd op de kruising met de Sjallemastraat in Opende aangereden door een 52-jarige automobilist uit Boornbergum die door de gladheid niet tijdig tot stilstand kon komen en de kruising opgleed. De 18-jarige vrouw liep nekletsel op en is door ambulancepersoneel behandeld. Beide voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie