Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 30-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 30 december 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: man twee keer aangehouden
Een 34-jarige man uit Groningen is gisteravond en vannacht twee keer door de politie aangehouden. Aan het begin van de avond werd de man opgepakt aan de Aquamarijnstraat in Groningen. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en was niet in staat op de been te blijven. Hij werd naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Nadat de drank enigszins was uitgewerkt werd hij kort na middernacht heengezonden met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Ruim een uur later is de man nogmaals door de politie aangehouden. Aan de Poortstraat in Groningen vernielde de man met een putdeksel een ruit van een leegstaande woning om een zichzelf voor de rest van de nacht onderdak te verschaffen. Hij verkeerde inmiddels weer in kennelijk staat van dronkenschap en is opnieuw ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: onbekende man ingesloten
De politie heeft vannacht aan de Vismarkt in Groningen een nog onbekende man aangehouden. De man bezocht een horecagelegenheid en werd vanwege overmatig drankgebruik uit het café verwijderd. Eenmaal buiten probeerde hij toch weer binnen te komen. De man schopte tegen de deur en sloeg voortdurend met zijn hoofd tegen een raam van het etablissement en een naastgelegen pand. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en is door de politie meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: man bedreigt politieagent
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie vannacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man ruzie had met een groepje andere man en dat hij op een gegeven moment zijn broekriem afdeed en daarmee wilde gaan slaan. De agenten konden dat voorkomen en hielden de man aan. Aan het politiebureau bleef de man zich agressief gedragen en bedreigde één van de politiemensen. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Groningen: valse OV-jaarkaart
Omdat hij met een vervalst identiteitsbewijs in een café aan de Grote Markt in Groningen werd aangetroffen heeft de politie gisteravond een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Beveiligingspersoneel constateerde dat de man een vervalste openbaarvervoer jaarkaart in zijn bezit had en waarschuwden de politie. Bij onderzoek bleek de verdachte in het bezit te zijn van de OV-jaarkaart van een 22-jarige Groninger. De verdachte had zijn eigen foto op de kaart aangebracht om op die manier toegang te krijgen tot kroegen en speelhallen waarvoor een leeftijd grens van 18 jaar werd gesteld. De kaart had hij naar zijn zeggen gevonden en vervalst. De knaap is naar het politiebureau gebracht en na verhoor bij zijn ouders afgeleverd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor valsheid in geschrifte.

Groningen: openbare dronkenschap
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie gistermiddag in de Gelkingestraat in Groningen een 31-jarige man uit de Stad aangehouden. De man liep zwaar beschonken over straat en kon ternauwernood door een surveillerende politieman voor een naderende auto worden weggehaald. Hij is meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering. Daarna is hij heengezonden met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: autobrand
De auto van een 31-jarige vrouw uit Roden is gisteravond beschadigd geraakt door brand aan het Goudenregenplein in Groningen. De vrouw kwam met de wagen vast te zitten op een grasveld. Met de auto van een vriendin werd geprobeerd de auto de auto los te krijgen maar ook die kwam vast te zitten. Met behulp van omstanders kon de wagen van de vriendin worden los gemaakt. Omdat er niet direct hulp kon worden gevonden voor het lostrekken van de auto van de Rodense, gingen beide vrouwen eerst weg. Toen ze korte tijd later weer bij de wagen kwamen, bleek die - vermoedelijk door brandstichting - in brand te zijn geraakt. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum: dronken automobilist is sloot
Een 20-jarige automobilist uit Bedum raakte gisteravond met zijn auto in een sloot aan de Westerdijkshorn in Bedum. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de man de controle over de auto, die hij overigens zonder toestemming van de eigenaar - een kennis - had meegenomen, kwijt. Bij het politie onderzoek bleek de man onder invloed van alcohol. Hij bleef bij het ongeval ongedeerd en kon worden meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Er werd 0.75 promille alcohol gemeten. Ook bleek dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De eigenaar ziet af van het doen van aangifte van joyriding.

Appingedam: politieonderzoek brand
De politie stelt een nader onderzoek in naar het ontstaan van de brand, gisteravond, in een schuur bij een boerderij aan de Dijkhuizenweg in Appingedam. Er wordt een buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche verricht een brandonderzoek. Het is niet uitgesloten dat de brand is ontstaan door het afsteken van vuurwerk.

Middelstum: automobilist onder invloed
Op de Hippolytuslaan in Middelstum heeft de politie gistermiddag een 36-jarige man uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen meldden de politie dat zij hadden gezien dat de man in beschonken toestand in zijn auto was gestapt en was weggereden. Hij werd rijdend op de Hyppolystuslaan aangetroffen en aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar van hem een bloedproef is genomen omdat hij vanwege medische redenen geen ademtest kon afleggen. Na verhoor is de man heengezonden. Omdat hij de laatste twee jaar drie keer is bekeurd voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sappemeer: woningbrand
Vermoedelijk door een ontploffing in een Tv-toestel ontstond vannacht brand in een woning aan de Willem Bergstraat in Sappemeer. De 68-jarige bewoner hoorde lawaai en dacht dat er werd ingebroken. Toen hij ging kijken trof hij de woonkamer van het pand vol rook aan. Samen met zijn 72-jarige vrouw kon de man de woning op tijd verlaten. Beide bewoners zijn in verband met inademen van roetlucht door ambulancepersoneel onderzocht en in orde bevonden. De brandweer van Hoogezand-Sappemeer bluste de brand. De benedenverdieping van de woning liep zware schade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van de brand.

Muntendam: man aangehouden
Aan de Wijde Blik in Muntendam heeft de politie gistermiddag een 41-jarige Muntendammer aangehouden. De man kreeg ruzie met een 24-jarige plaatsgenoot. Die ruzie liep zo hoog op dat de verdachte met een stok een ruit van de auto van zijn opponent insloeg. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte met dagvaarding heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling.

Den Ham: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Sietse Veldstraweg in Den Ham is gisteravond een 22-jarige man uit Oldehove gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De man raakte bekneld in het voertuig en moest door de brandweer van Oldehove worden bevrijd. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Marum: brandstichting na inbraak
Vermoedelijk door brandstichting ontstond gistermiddag brand bij een woning aan de Zethuisterweg in Marum. Door snelle alarmering van de brandweer door twee toevallige passanten kon worden voorkomen dat de woning geheel in brand vloog. Wel raakte een houten uitbouw van het pand zwaar beschadigd. De voorbijgangers konden de politie ook op het spoor brengen van de vermoedelijke veroorzakers van de brand. Op basis van de getuigenverklaringen konden kort na het blussen van de brand een 13-jarige en een 16-jarige jongen, beiden uit Marum, worden aangehouden aan de Noorderweg in die plaats. Bij het politieonderzoek bleek dat er ook in de woning was ingebroken en dat het huis was doorzocht. Daarnaast bleek dat nagenoeg alle ramen van het huis waren ingegooid. Bij een van de jonge verdachten werden goederen aangetroffen die uit de woning afkomstig waren. Beide knapen zijn in overleg met de Officier van Justitie in verzekering gesteld en mogen dit voorarrest thuis ondergaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Opende: gewonde bij verkeersongeval
Een 18-jarige vrouw uit Harkema is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale weg in Opende. De vrouw reed als passagier mee in de auto van een 22-jarige man uit Grootegast. Diens auto werd op de kruising met de Sjallemastraat in Opende aangereden door een 52-jarige automobilist uit Boornbergum die door de gladheid niet tijdig tot stilstand kon komen en de kruising opgleed. De 18-jarige vrouw liep nekletsel op en is door ambulancepersoneel behandeld. Beide voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...