Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 30-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 30-12-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Timmer, 06-51401952

Aanrijdingen met letsel
EMMELOORD - Op de Espelerlaan zijn gisteravond vier personen gewond geraakt na een frontale botsing. Tijdens een surveillance zag de politie dat een automobilist, een 38-jarige man uit Emmeloord, tegen de richting in de Kon. Julianastraat in wilde rijden. Toen hij de politie zag, reed hij achteruit de vluchtheuvel op tegen een verkeersbord en vervolgens richting het Past. Koopmanplein. De politie reed achter de man aan en gaf een stopteken, waarop de verdachte echter hard doorreed richting Banterweg en vervolgens bij de rotonde linksom de Espelerweg op. Inmiddels stond een tweede politieauto met blauwe lichten en stopteken op de T-kruising Espelerweg / Espelerlaan de auto op te wachten, waarop de verdachte binnendoor linksaf de Espelerlaan opstoof. Bij de vluchtheuvel achter het Emelwerdacollege verloor hij echter de macht over het voertuig en botste tegen een boom in de rechterberm, waarna hij frontaal tegen de flank van de auto van een 20-jarige vrouw uit Emmeloord reed. De bestuurster raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Haar passagiers, twee mannen uit Emmeloord van 20 en 24 jaar, en de verdachte raakten eveneens ernstig gewond. De vier slachtoffers zijn per GGD-ambulance vervoerd naar het ziekenhuis: één naar het Sophia in Zwolle, de overige drie naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De KLPD zal de zaak verder onderzoeken.

LELYSTAD - Gistermiddag heeft op de kruising Vaartweg / Zuiveringweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 53-jarige automobiliste uit Lelystad en een 37-jarige automobilist uit dezelfde plaats. De man reed op de Zuiveringweg in de richting van de Westerdreef, en gaf op de kruising geen vrije doorgang aan de vrouw. Zij reed op dat moment over de Vaartweg richting Visarenddreef. Na de aanrijding is de man met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De vrouw hield aan de botsing een pijnlijke enkel over. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Vuurwerk
LELYSTAD - De politie heeft gisteravond twee mannen uit Lelystad van 43 en 37 jaar aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk. Na een anonieme tip werd het vuurwerk aangetroffen op drie verschillende adressen in Lelystad en in een busje. Proces verbaal is opgemaakt en de beide verdachten zijn voor verhoor naar het bureau gebracht. Het vuurwerk is in beslag genomen.

LELYSTAD - In het kader van het vuurwerkproject heeft de politie gisteren van 09.00 tot 16.00 uur gecontroleerd op vuurwerk. Door de hevige sneeuwval bleef de overlast beperkt. Er zijn 3 mannen van 20 jaar uit Lelystad bekeurd voor het afsteken van vuurwerk en een jongen van 14 jaar is verwezen naar Halt.

LELYSTAD - Tijdens een controle van vuurwerkverkooppunten is gistermiddag bij een verkooppunt aan de Dukaatpassage bijna 300 kilo vuurwerk aangetroffen, terwijl er een vergunning was voor 200 kilo. Proces verbaal is opgemaakt en het teveel aan vuurwerk is afgevoerd naar een andere vestiging.

ALMERE - Gisteravond is tijdens een vuurwerkcontrole een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in beslag genomen van een 21-jarige man uit Almere. De verdachte verkeerde onder invloed en gaf in eerste instantie een valse naam op. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij nog een aantal overtredingen had openstaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het wapen is in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie