Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn&Venen, 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 30-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn&Venen, 13.00 uur
Mededeling voor de redacties

De persberichten van de Politie Regio Utrecht zullen op nieuwjaarsdag rond elf uur op het net verschijnen.

Auto`s door gladheid van de weg

KAMERIK/WOERDEN/WILNIS/MIJDRECHT/VINKEVEEN Op vrijdag 29 december verloren door de gladheid diverse automobilisten de macht over het stuur. Op de Van Teijlingenweg in Kamerik reden twee personenauto`s in een bocht van de weg.

Omstreeks tien over half zeven in de ochtend reed een 37-jarige inwoner van Woerden met zijn auto de weg af en kwam daarbij gedeeltelijk in de sloot terecht. Omstreeks kwart voor zeven overkwam een 48-jarige inwoonster van Woerden hetzelfde met haar auto.

Om acht uur in de avond reed een 64-jarige inwoner van Stolwijk met zijn auto over de Waardsedijk in Woerden. Ter hoogte van de spoorwegovergang raakte de man met zijn voertuig van de weg en kwam net voor de sloot tot stilstand.

Omstreeks hetzelfde tijdstip reed een 45-jarige inwoonster van Harmelen met een bestelbusje over de Ir. Enschedeweg. Ter hoogte van Wilnis werd zij ingehaald door een andere auto. Zij schrok en raakte met de bestelauto in een slip. Vervolgens reed zij met de bestelbus met daarin haar beide kinderen van het talud af. De inzittenden kwamen met de schrik vrij.

In Mijdrecht reed omstreeks tien over negen in de avond een 51-jarige inwoner van Wilnis op de Oosterlandweg van de weg en belandde daarna in de sloot met zijn voertuig.

Omstreeks elf uur trof de politie langs de Uitweg in Vinkeveen een auto geheel in de sloot aan. De bestuurster bleek ongedeerd en had alcohol gedronken. De vrouw, een 57-jarige inwoonster van Mijdrecht, werd aangehouden. Aan het bureau bleek zij o,8 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Niemand van de betrokken automobilisten en inzittenden liep letsel op. Alle voertuigen moesten door takelvoertuigen weer op de weg worden gezet.

Controles

MAARSSEN Door de politie van district Rijn & Venen werd op vrijdag 29 december gecontroleerd op het gebruik van de autogordel door automobilisten. Tijdens de middag werd gecontroleerd op de Safariweg. Tegen 16 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

In en rond het Bisonspoor werd gecontroleerd op het foutief parkeren. Bij deze controle werd 8 keer een proces-verbaal uitgeschreven.

Vrachtauto vast onder viaduct

VINKEVEEN Op vrijdag 29 december werd de politie omstreeks vier uur in de middag naar het viaduct aan de Herenweg gestuurd. Een 41-jarige inwoner van Rotterdam, reed met zijn te hoge vrachtwagen onder het viaduct van de provinciale weg N 201 door en kwam muurvast te zitten onder het viaduct.

De politieagenten lieten ter plaatse de lucht uit de banden van de vrachtwagen lopen, waarna de chauffeur het geheel onder het viaduct uit kon rijden. Het dak van de vrachtwagen raakte over een lengte van 4 meter zwaar beschadigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie