Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeugd- jongerenwerker benoemd voor nieuw centrum in Axel

Datum nieuwsfeit: 30-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

Zeeuws Vlaanderen

Voor jongerencentrum Axel

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

In vervolg op de besluitvorming door de raad heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Axel een tweede belangrijke stap gezet voor de realisering van een jeugd- en jongerencentrum in Axel:

het college benoemde een jeugd- en jongerenwerker, mevrouw E. van Helsland.
Aan haar de taak om een team van vrijwilligers om zich heen te verzamelen dat helpt om uitvoering te geven aan tal van activiteiten voor kinderen en tieners uit de gemeente Axel.

Hebt u ook interesse? Geeft u zich dan meteen op!

Het pand aan de Walstraat dat door de gemeente is aangekocht met het doel er een jeugd- en jongerencentrum in te vestigen, krijgt nog een eigen naam.
De jongeren die er gebruik van zullen maken, worden uiteraard betrokken bij de naamgeving.
"Misschien schrijven we wel een naamwedstrijd uit," oppert Ellen van Helsland (38), sinds 1 december jl. jeugd- en jongerenwerkster bij de gemeente Axel en coördinator van het jeugd- en jongerencentrum. "Nu is mijn eerste zorg dat we snel echt van start kunnen met het jeugd- en jongerencentrum.
De streefdatum? Eind januari 2001."

Voorbereidingen
Zo moeten er nog wat aanpassingen aan het gebouw gedaan worden aan het voormalige gezellenhuis of patronaat.
Mevrouw Van Helsland: "De ruimte moet geschikt gemaakt worden voor activiteiten; er is een grote zaal en een kleinere. Er is ook een ruime keuken en er komt een kantoortje in het pand. Wat de activiteiten betreft, denk ik bijvoorbeeld aan een kinderkookcafé, een Technika Tien-project en allerlei hobby-activiteiten.
De activiteiten moeten kinderen op de basisschool en tieners tot een jaar of veertien aanspreken.
Op hen richten zich onze eerste inspanningen."

Denkers en doeners
Voor de praktische uitvoering van de activiteiten wordt er een beroep gedaan op vrijwilligers.
"Iedereen die het jeugd- en jongerencentrum een warm hart toedraagt, is welkom", zegt Ellen van Helsland.
"We hebben enthousiaste doeners en denkers nodig. Ik denk bijvoorbeeld aan handige mensen, die misschien ook willen helpen met het gebruiksklaar maken van het pand. En ik denk aan mensen met creatieve ideeën.
Belangrijk is dat we er samen voor zorgen dat de Axelse jeugd straks terecht kan in een lekker draaiend jeugd- en jongerencentrum! Hiervoor kan het nodig zijn dat er 's avonds vrijwilligers aanwezig zijn. We zijn niet veeleisend, wel geldt: vrijwillig is niet vrijblijvend. Met andere woorden: afspraak is afspraak!"

Belangstelling?
Wilt u als vrijwilliger actief zijn voor het jeugd- en jongerencentrum Axel? Geeft u zich dan op bij Ellen van Helsland, telefoon 0115-568300, of per e-mail: (jeugd@axel.nl).
Ook voor nadere inlichtingen kunt u daar terecht. In de loop van januari is informatie over het jeugd- en jongerencentrum te vinden op de gemeentelijke website: www.axel.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie