Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindejaarsuitkering voor minima gemeente Axel

Datum nieuwsfeit: 30-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

EINDEJAARSUITKERING VOOR MINIMA

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 21 december jl. ingestemd met een voorstel tot het verstrekken van een eenmalige eindejaarsuitkering voor personen die in de gemeente Axel wonen van wie het (gezamenlijke) inkomen niet meer bedraagt dan 110 procent van het sociaal minimum volgens de Algemene bijstandswet. De eindejaarsuitkering bedraagt honderd gulden (per gezin).

De betaalbaarstelling van dit bedrag vindt automatisch, via bank of giro, plaats aan:


1. personen die van onze gemeente een bijstandsuitkering, een uitkering op grond van de Ioaw of Ioaz ontvangen;
2. personen die van onze gemeente (volledige) kwijtschelding van gemeentelijke belastingen hebben gekregen;

3. personen die zich onlangs bij onze gemeente schriftelijk hebben aangemeld voor het zogenaamde Plusextrapakket van OZ zorgverzekeringen.

Voor het overige vindt toekenning van de eindejaarsuitkering plaats op schriftelijke aanvraag waarbij bewijsstukken van het (gezamenlijk) inkomen dienen te worden bijgevoegd. De desbetreffende aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar in het stadhuis, bij de afdeling Publiekszaken (balie Werk en Inkomen). Het bedrag van 100,00 zal zo spoedig mogelijk worden uitbetaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie