Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG opent vestiging 'Internet & Webtechnologie' in Groningen

Datum nieuwsfeit: 31-12-2000
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMGCMG opent vestiging 'Internet & Webtechnologie' in Groningen

Amstelveen, 22 november 2000 - CMG Noord Nederland zal op 1 januari 2001 een 'horizontale Internet & Webtechnologie'-vestiging openen in Groningen. In deze volledig nieuwe vestiging zal CMG

voor het eerst zowel haar specialistische kennis van verschillende marktsectoren en ondernemingen, als van Internet en telecommunicatie in deze regio gaan bundelen. De nieuwe vestiging betekent een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit van CMG op het gebied van de ontwikkeling van Internet- en communicatieoplossingen in Noord-Nederland.

"We verwachten veel van deze nieuwe aanpak. Tot nu toe zaten onze specialisten met kennis van bedrijfsprocessen in uiteenlopende marktsectoren op verschillende locaties in Leeuwarden en Groningen. Wij brengen nu onze softwarespecialisten, business consultants en infrastrategen onder één dak samen," zegt Pascal van den Bosch, algemeen directeur. "Deze vergaande integratie tussen business-kennis en technologie betekent dat wij nu nog beter kunnen voorzien in de behoeften van onze klanten".

CMG verwacht direct met tenminste zeventig specialisten te starten in de nieuwe vestiging, genaamd 'Internet & Webtechnologie'. Momenteel zijn er ongeveer vierhonderdvijftig mensen bij de CMG-vestigingen in Groningen en Leeuwarden werkzaam. Van den Bosch is het volstrekt oneens met de recente persuitingen van twee Internet-bedrijven uit Groningen, die stellen dat het moeilijk zou zijn om in deze regio aan kapitaal te komen. Van den Bosch: "Wij zijn het daar volstrekt niet mee eens. Wanneer een ondernemer in dit gebied riscodragend kapitaal wil vergaren, moet hij een goed onderbouwd plan hebben en volgt daaruit een eveneens goed onderbouwde afweging over te volgens bedrijfskoers. CMG biedt haar relaties dan ook de mogelijkheid om in onderlinge samenwerking een workshop te organiseren die helpt om deze afweging op verantwoorde wijze te maken. Ik denk dat het uiterst terecht is om niet mee te gaan met de Internethypes en zonder voldoende onderbouwing zakelijke initiatieven te willen starten. Vanuit onze full service gedachte die we regionaal kunnen bieden, begeleiden wij daarom onze relaties uiterst succesvol bij de eerste stappen die zij doen op het gebied van ICT en Internet.

Meer informatie over de vestiging is te vinden op www.it-stad.groningen.nl.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatie Technologie (ICT) groep, die een leidende positie heeft in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in mobiele messaging en billing producten. Middels management consultancy, systeemontwikkeling en -integratie, software-applicaties en outsourcing bouwt CMG aan de betrouwbare ICT-infrastructuren die organisaties nodig hebben voor hun nieuwe electronic en mobile commerce toepassingen. CMG, dat opgericht is in 1964, heeft hoofdkantoren in Londen en Hoofddorp en is momenteel internationaal actief vanuit haar bases in 16 landen. CMG beschikt over kennis, oplossingen en producten voor klanten in de financiële sector, handel, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Telecommunications heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile Internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMark 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap index). Meer informatie over CMG is te vinden op www.cmg.nl.

Voor meer informatie:
CMG Nederland B.V.contactpersoon: Helen MoolhuijsenCorporate Communicatie ManagerTel: 020 - 50 33 000E-mail adres: (helen.moolhuijsen@cmg.nl) Monogram Communication Strategies (MCS) BV contactpersoon: Robert de MollTel : 023 - 56 28 208 E-mail adres: (robertdm@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie