Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 31-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 31-12-2000 Persbericht district Maastricht
Zondag 31 december 2000

District Maastricht

Maastricht, Autobrand

In de vroege ochtend van 31 december 2000 werd brand gesticht in een personenauto die stond geparkeerd in de Chrysantenstraat in Maastricht. De brandweer droeg zorg voor het blussen van de auto. Er kon niet worden voorkomen dat het voertuig geheel werd vernield.

De benadeelde is een 31 jarige inwoonster van Maastricht.

Maastricht, Aanhoudingen
Naar aanleiding van het feit dat zijn vriend op de Markt in Maastricht omstreeks 3.10 uur werd bekeurd wegens het urineren op straat schold een 17 jarige inwoner van Maastricht de verbaliserende agenten uit. De knaap werd aangehouden ter zake belediging en overgebracht naar het politiebureau voor het opmaken van proces verbaal.

Zondagochtend, omstreeks 5.00 uur werd op de Grote Gracht in Maastricht een persoon uit een groep van ongeveer 12 personen bekeurd ter zake het urineren in het openbaar. Een andere persoon uit de groep, een 18 jarige inwoner van Maastricht, bemoeide zich met de aanhouding en sloeg tegen een patrouillevoertuig. Hierop werd ook hij aangehouden waarbij hij verzet pleegde. De rest van de groep belemmerde vervolgens het politieoptreden. Toen een patrouille ter assistentie ter plaatse kwam kon de verdachte in het dienstvoertuig worden geplaatst en werd hij naar het politiebureau overgebracht.

Maastricht, Aanhoudingen na diefstal

IN de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 1.30 uur, werd politieassistentie verzocht in een café gelegen aan de Tongerseweg in Maastricht. Door getuigen waren twee vrouwen, 22 en 17 jaar en beiden afkomstig uit Luik, betrapt bij het stelen van een handtas van een andere bezoekster van het café. Dit gebeurde toen de benadeelde even naar het toilet ging. Het tweetal werd aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. De gestolen spullen werden teruggegeven aan de benadeelde.

Maastricht e.o., Wapenbezit

Op zaterdagnamiddag, omstreeks 18.30 uur, werd op de parkeerplaats Keelbos langs de A79 een personenauto gecontroleerd. Bij deze controle werd een busje traangas aangetroffen. Tegen de eigenaar, een 25 jarige inwoner van Kerkrade, werd proces verbaal opgemaakt. De traangas werd in beslag genomen.

Op zondagochtend omstreeks 4.30 uur werd op de Wilhelminakade een Duitse auto met twee inzittenden gecontroleerd. In het voertuig werd onder de bestuurdersstoel een gasalarmpistool aangetroffen met daarin vier gaspatronen. Tegen de eigenaar, een 18 jarige inwoner van Eppingen (D) werd proces verbaal opgemaakt. Het wapen werd in beslag genomen.

Maastricht, Inbraak

Zaterdag werd ingebroken in het clublokaal van een hondenvereniging gelegen aan de Spekstraat in Maastricht. Met grof geweld werd een zijwand van de keet vernield. Gestolen werden twee kratten bier, een gereedschapkoffer en een kachel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie