Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 31-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van zaterdag op zondag
13:53 zondag 31 december 2000

Martin Panman
0651611628

Het streven is om morgen voor 11.00 uur de persberichten van de jaarwisseling op Internet te hebben. Het tijdstip kan later worden. Dit is afhankelijk van calamiteiten gedurende de jaarwisseling.

Gladheid

Door gladheid gebeurden er meer dan tien aanrijdingen op de Drentse wegen. Op de Rondweg in Coevorden gleed gistermorgen een 29 jarige bestuurder uit Coevorden van de weg. De auto reed van de weg af en kwam onder aan het talud terecht. De bestuurder werd niet gewond. De auto werd zwaar beschadigd.

In Assen gleed zaterdagmiddag op de Brunelstraat een 25 jarige bestuurder met zijn auto tegen een geparkeerde auto, waardoor beide autos schade opliepen

In Nieuw Roden gebeurde zaterdagmiddag een aanrijding op de kruising Terheylsterweg/Dorpsstraat. Een 49 jarige bestuurster uit Roden wilde de bocht om, maar de auto gleed rechtdoor en kwam tegen een andere auto tot stilstand.

In Klazienaveen ging zaterdagmiddagmiddag ook een auto rechtdoor, terwijl hij de bocht om moest. Dit gebeurde op de kruising Langestraat en Van Echtenskanaal. De 19 jarige bestuurster uit Klazienaveen kwam tegen een andere auto tot stilstand.

Zaterdagmiddag gebeurde nog een aanrijding in Klazienaveen. Op de Omloop verloor een 23 jarige automobiliste uit Klazienaveen in een bocht door gladheid de macht over het stuur. Ze kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto.

Op de rotonde in de Hoofdstraat in Een, gleed zaterdagmiddag een 33 jarige bestuurder uit Een naar de verkeerde weghelft en raakte daar een andere auto.

In Ruinerwold belandde zaterdagmiddag een 20 jarige automobilist uit Ruinen in de berm en vervolgens op de kop in de sloot.

In Emmen gebeurde zaterdagmiddag op het Raadhuisplein een aanrijding tussen twee personenautos. Een 22 jarige inwoner van Emmen gleed op de kruising rechtdoor en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar kwam hij tot stilstand tegen een andere auto.

Een zelfde soort aanrijding gebeurde zaterdagmiddag op de kruising Sterrenlaan/Satelietenlaan in Hoogeveen. Een 37 jarige bestuurster uit Zwinderen kwam op de verkeerde weghelft terecht en raakte daar een andere personenauto.

In Hoogeveen is zaterdagmiddag een politieauto aangereden. Op de kruising Bilderdijklaan/Raadhuisstraat wilde een 60 jarige automobilist afslaan, maar door gladheid kwam hij op de andere weghelft terecht en raakte daar de linkerkant van een politieauto.

In de sloot

UBBENA. Op de Asserstraat reed zondagmorgenvroeg een 29 jarige automobilist uit Assen met een personenauto achteruit de sloot in. Bleek dat de man te veel gedronken had. Tevens had hij geen rijbewijs. Hij blies 670 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn auto werd voorlopig inbeslaggenomen.

Doorrijden na een aanrijding

ZUIDLAREN. Vannacht meldde een 30 jarige inwoner van die plaats, dat zijn auto was aangereden en dat de veroorzaker was doorgereden. De auto van de Zuidlaarder stond op De Klencke geparkeerd. Ook een andere auto die daar geparkeerd stond werd beschadigd. De politie trof de auto, die was doorgereden, aan bij een woning aan de Havixhorst in Zuidlaren. De auto was aan de voorkant behoorlijk beschadigd. De bestuurder was echter niet meer bij de auto aanwezig. De auto werd inbeslaggenomen en door een bergingsbedrijf weggevoerd.

Rijden tijdens ontzegging

MEPPEL. In Meppel zag de politie een 30 jarige automobilist uit Meppel rijden, terwijl deze een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Op de Ceintuurbaan werd de man aan gehouden. Met een proces-verbaal en zonder auto kon hij zijn weg vervolgen.

Overvallen

EMMEN. In Emmen zijn zaterdag 5 overvallen gepleegd, en zondagmorgen 1. Een winkel Bargeres, een Kapsalon in Bargeres, een Rijwielzaak in de Rietlanden, een Benzinepomp een de Emmalaan, een Benzinepomp aan het Noordeinde zijn zaterdag overvallen en een Benzinestation aan de Weerdingestraat in zondagmorgen overvallen. Onderzocht wordt of de overvaller steeds dezelfde persoon is. De man, die een motorhelm droeg bedreigde de winkeliers met een groot mes. Onder die dreiging werd er geld aan hem afgegeven. Bij een benzinestation aan de Emmalaan werd de pompbediende met een vuurwapen bedreigd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Zinloos geweld

ASSEN. Zaterdagmiddag tegen 16.45 uur fietste een 18 jarige inwoner van Assen samen met zijn 13 jarig broertje op de kruising Talmastraatr/Venestraat. Door de gladheid viel de Assenaar. Een groepje jongelui die in de buurt stonden lachten hem uit. Toen de Assenaar zei dat hij het helemaal niet leuk vond, keerde de groep zich tegen hem en zijn broertje. Een aantal personen uit de groep, sloegen op hen in. Diverse buurtbewoners zagen het voorval en ontzetten beide broers. Beide jongens liepen verwondingen op, zoals een blauw oog en schaafwonden. Ze deden aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Brandweer snel ter plaatse

COEVORDEN. In een woning aan de Breitnerstraat brak zaterdagavond brand uit, doordat een kaars de omgeving in brand zette. De kaars stond op de tafel in de woonkamer en de bewoners hadden juist de kamer verlaten. De kaars zette een tafel, de vloerbedekking en een stoel in brand. Een toevallig voorbij rijdende brandweerman, zag dat er brand was in de kamer. Hij waarschuwde de bewoners, en met een brandblusser uit zijn auto bluste hij de brand. Naast genoemde schade ontstond er ook veel rook/roetschade.

Vuurpijl ontploft in portiek

BEILEN. Zaterdagavond ontplofte er een vuurpijl in een portiek aan de Kruisakkers in Beilen. De explosie was zo hevig, dat bij twee woningen de ramen uit de sponningen sprongen. Tevens werden een aantal dakpannen van het dak geblazen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...