Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 31-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van zaterdag op zondag
13:53 zondag 31 december 2000

Martin Panman
0651611628

Het streven is om morgen voor 11.00 uur de persberichten van de jaarwisseling op Internet te hebben. Het tijdstip kan later worden. Dit is afhankelijk van calamiteiten gedurende de jaarwisseling.

Gladheid

Door gladheid gebeurden er meer dan tien aanrijdingen op de Drentse wegen. Op de Rondweg in Coevorden gleed gistermorgen een 29 jarige bestuurder uit Coevorden van de weg. De auto reed van de weg af en kwam onder aan het talud terecht. De bestuurder werd niet gewond. De auto werd zwaar beschadigd.

In Assen gleed zaterdagmiddag op de Brunelstraat een 25 jarige bestuurder met zijn auto tegen een geparkeerde auto, waardoor beide autos schade opliepen

In Nieuw Roden gebeurde zaterdagmiddag een aanrijding op de kruising Terheylsterweg/Dorpsstraat. Een 49 jarige bestuurster uit Roden wilde de bocht om, maar de auto gleed rechtdoor en kwam tegen een andere auto tot stilstand.

In Klazienaveen ging zaterdagmiddagmiddag ook een auto rechtdoor, terwijl hij de bocht om moest. Dit gebeurde op de kruising Langestraat en Van Echtenskanaal. De 19 jarige bestuurster uit Klazienaveen kwam tegen een andere auto tot stilstand.

Zaterdagmiddag gebeurde nog een aanrijding in Klazienaveen. Op de Omloop verloor een 23 jarige automobiliste uit Klazienaveen in een bocht door gladheid de macht over het stuur. Ze kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto.

Op de rotonde in de Hoofdstraat in Een, gleed zaterdagmiddag een 33 jarige bestuurder uit Een naar de verkeerde weghelft en raakte daar een andere auto.

In Ruinerwold belandde zaterdagmiddag een 20 jarige automobilist uit Ruinen in de berm en vervolgens op de kop in de sloot.

In Emmen gebeurde zaterdagmiddag op het Raadhuisplein een aanrijding tussen twee personenautos. Een 22 jarige inwoner van Emmen gleed op de kruising rechtdoor en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar kwam hij tot stilstand tegen een andere auto.

Een zelfde soort aanrijding gebeurde zaterdagmiddag op de kruising Sterrenlaan/Satelietenlaan in Hoogeveen. Een 37 jarige bestuurster uit Zwinderen kwam op de verkeerde weghelft terecht en raakte daar een andere personenauto.

In Hoogeveen is zaterdagmiddag een politieauto aangereden. Op de kruising Bilderdijklaan/Raadhuisstraat wilde een 60 jarige automobilist afslaan, maar door gladheid kwam hij op de andere weghelft terecht en raakte daar de linkerkant van een politieauto.

In de sloot

UBBENA. Op de Asserstraat reed zondagmorgenvroeg een 29 jarige automobilist uit Assen met een personenauto achteruit de sloot in. Bleek dat de man te veel gedronken had. Tevens had hij geen rijbewijs. Hij blies 670 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn auto werd voorlopig inbeslaggenomen.

Doorrijden na een aanrijding

ZUIDLAREN. Vannacht meldde een 30 jarige inwoner van die plaats, dat zijn auto was aangereden en dat de veroorzaker was doorgereden. De auto van de Zuidlaarder stond op De Klencke geparkeerd. Ook een andere auto die daar geparkeerd stond werd beschadigd. De politie trof de auto, die was doorgereden, aan bij een woning aan de Havixhorst in Zuidlaren. De auto was aan de voorkant behoorlijk beschadigd. De bestuurder was echter niet meer bij de auto aanwezig. De auto werd inbeslaggenomen en door een bergingsbedrijf weggevoerd.

Rijden tijdens ontzegging

MEPPEL. In Meppel zag de politie een 30 jarige automobilist uit Meppel rijden, terwijl deze een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Op de Ceintuurbaan werd de man aan gehouden. Met een proces-verbaal en zonder auto kon hij zijn weg vervolgen.

Overvallen

EMMEN. In Emmen zijn zaterdag 5 overvallen gepleegd, en zondagmorgen 1. Een winkel Bargeres, een Kapsalon in Bargeres, een Rijwielzaak in de Rietlanden, een Benzinepomp een de Emmalaan, een Benzinepomp aan het Noordeinde zijn zaterdag overvallen en een Benzinestation aan de Weerdingestraat in zondagmorgen overvallen. Onderzocht wordt of de overvaller steeds dezelfde persoon is. De man, die een motorhelm droeg bedreigde de winkeliers met een groot mes. Onder die dreiging werd er geld aan hem afgegeven. Bij een benzinestation aan de Emmalaan werd de pompbediende met een vuurwapen bedreigd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Zinloos geweld

ASSEN. Zaterdagmiddag tegen 16.45 uur fietste een 18 jarige inwoner van Assen samen met zijn 13 jarig broertje op de kruising Talmastraatr/Venestraat. Door de gladheid viel de Assenaar. Een groepje jongelui die in de buurt stonden lachten hem uit. Toen de Assenaar zei dat hij het helemaal niet leuk vond, keerde de groep zich tegen hem en zijn broertje. Een aantal personen uit de groep, sloegen op hen in. Diverse buurtbewoners zagen het voorval en ontzetten beide broers. Beide jongens liepen verwondingen op, zoals een blauw oog en schaafwonden. Ze deden aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Brandweer snel ter plaatse

COEVORDEN. In een woning aan de Breitnerstraat brak zaterdagavond brand uit, doordat een kaars de omgeving in brand zette. De kaars stond op de tafel in de woonkamer en de bewoners hadden juist de kamer verlaten. De kaars zette een tafel, de vloerbedekking en een stoel in brand. Een toevallig voorbij rijdende brandweerman, zag dat er brand was in de kamer. Hij waarschuwde de bewoners, en met een brandblusser uit zijn auto bluste hij de brand. Naast genoemde schade ontstond er ook veel rook/roetschade.

Vuurpijl ontploft in portiek

BEILEN. Zaterdagavond ontplofte er een vuurpijl in een portiek aan de Kruisakkers in Beilen. De explosie was zo hevig, dat bij twee woningen de ramen uit de sponningen sprongen. Tevens werden een aantal dakpannen van het dak geblazen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie