Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 31-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 31-12-2000 2e persbericht 31 december 2000

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhouding na vernieling fietsen
Op de Markt is zondagmorgen, na een korte achtervolging, om 02.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een 17-jarige Eindhovenaar is om 02.33 uur op het 18-Septemberplein aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de verdachten bezig waren enkele fietsen te vernielen. Beide verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Prostituees aangehouden
De politie heeft zaterdagavond twee prostituees aangehouden omdat zij hun werkzaamheden uitvoeren op plaatsen waar straatprostitutie niet toegestaan is. Een 36-jarige vrouw werd omstreeks 22.45 uur op de Newtonstraat aangehouden. De ander, een 34 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd rond 23.45 uur op de Wattstraat aangehouden. Tegen de prostituees wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling jongen
Een 15-jarige jongen uit Eindhoven is zondagmiddag rond 13.45 uur op de Dr. Cuyperslaan door een onbekende man mishandeld. De jongen werd al fietsend klemgereden door een personenauto (een donkergroene BMW). De bestuurder stapte uit en sloeg de jongen in zijn gezicht. De jongen kwam hierdoor ten val, waarop de dader hem nog diverse keren heeft geschopt. De reden hiervoor is onbekend. De jongen is voor behandeling van zijn verwondingen naar de huisarts geweest. Het gaat hier om een mannelijke dader in de leeftijdscategorie van 25 tot en met 30 jaar, ongeveer 1.85 meter groot met kort blond/bruin haar en een stevig gespierd postuur. De man had een oorbel in zijn rechteroor en droeg een wit T-shirt en een grijze spijkerbroek.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealer
Een 28-jarige inwoner van Someren is zondagmorgen om 00.45 uur op de Dommelstraat aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn 11 cachets met cocaïne. Bij onderzoek in de auto van de verdachte vond de politie nog 5 cachets met vermoedelijk cocaïne. De man is voor onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Tasjesroof
Zaterdagavond om 23.35 uur is op de Zeelsterstraat een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een tas te hebben weggenomen uit een horecagelegenheid aan de Zeelsterstraat. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 32-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen om 02.10 uur op het Mincklersplein aangehouden. Bij controle bleek dat de man een personenauto bestuurde terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,70 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Op de Vestdijk is zondagmorgen om 04.12 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor op de Nachtegaallaan enkele vernielingen aan personenautos te hebben gepleegd. Hij kreeg een proces-verbaal en is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Lawaaimaker aangehouden
Op de Kamperfoeliestraat is zaterdagavond rond 23.45 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bezorgde de wijk veel overlast door harde muziek die uit zijn woning kwam. Hij weigerde om op verzoek van de politie de muziek zachter te zetten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden voor vernielingen
Zondagochtend rond 11.45 uur is op de Govert Flinckstraat een 42-jarige man aangehouden. Hij had de auto van zijn 45-jarige vriendin en delen van hun gezamenlijke huisraad vernield. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Verdachte inbraak auto en beroving GSM aangehouden Op zaterdagavond om 22.35 uur werd een 22-jarige man uit Helmond in zijn woning op de Dokter Ledelstraat aangehouden. Hij werd eerder die avond door de 44-jarige eigenaar uit Helmond op heterdaad betrapt toen hij inbrak zijn auto, eveneens op de Dokter Ledelstraat. De verdachte wist echter te ontsnappen en heeft vervolgens op de Wethouder Ebbenlaan een 16-jarige jongen uit Helmond, onder bedreiging van een schroevendraaier, van zijn GSM beroofd. De 22-jarige verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 02.15 uur is op het Piet van Thielplein een 22-jarige inwoner van Beek en Donk mishandeld. De man was met enkele vrienden iets te eten gaan halen in een eetgelegenheid aldaar. Door één van de medewerkers van deze eetgelegenheid is het slachtoffer zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Toen men naar buiten ging werd het slachtoffer nogmaals door dezelfde dader met een ijzeren veer op rug, hand en dijbeen geslagen. Het slachtoffer heeft zich onder dokters behandeling moeten stellen. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Geldrop: Verkeersborden vernield door vuurwerk
Zondagochtend om 11.15 uur is op de Eindhovenseweg een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht verkeersborden te hebben vernield tijdens het afsteken van vuurwerk. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Aanhouding na afsteken zwaar vuurwerk
Op de Nieuwendijk is zondagmorgen om 02.15 uur een 24-jarige inwoner van Sterksel aangehouden. De man stak zwaar vuurwerk af. Uit onderzoek bleek hij in het bezit was van 8 stuks illegaal vuurwerk. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwerk is in beslag genomen. Een 26-jarige inwoner van Heeze was het niet eens met de aanhouding. Nadat de man na diverse vorderingen weigerde zich te verwijderen is ook hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Nuenen: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Meierijlaan zijn tussen vrijdag 12.00 uur en zaterdag 22.30 uur onder andere een TV, een video en sieraden gestolen. De dader is binnengekomen door vernieling van een thermopaneruit aan de achterzijde van de woning.

Oirschot: Diefstal personenauto
Zondagmorgen tussen 00.30 uur en 02.00 uur is er van De Vang een personenauto, merk: Ford, type Ka, voorzien van het kenteken RZ-VL-09, weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie