Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Molukse eredienst in Barneveld

Datum nieuwsfeit: 01-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Maluku Tabakar Barneveld

Barneveld, 22 december 2000

bericht 2

Moment van stilte tijdens jaarwisseling

In aansluiting op de 24 uur durende 'stille' actie van Maluku Tabakar Barneveld (MTB) op 22 en 23 december in het centrum van Barneveld roept de werkgroep de Barneveldse bevolking op om ook in het nieuwe jaar stil te staan bij de gewelddadigheden op de Molukken.

De reeds twee jaar durende oorlog op de Molukken heeft al vele slachtoffers geëist. Officiële cijfers melden meer dan 500.000 vluchtelingen en ruim 5.000 doden. Naar schatting zijn er tienduizenden gewonden. Wereldwijd zijn er 2.000.000 Molukkers. Dit betekent dat van alle Molukkers 25% vluchteling is. Volgens velen ligt dit percentage zelfs hoger.

Samen met de Barneveldse bevolking wil MTB tijdens de jaarwisseling stilstaan bij de familieleden en vrienden op de Molukken, die in angst en onzekerheid het nieuwe jaar ingaan, zonder hun geliefden, die zijn gevallen in deze oorlog. Daarom, volgens de Molukse gewoonte, deze oproep:

"Turut Berduka" (medeleven betuigen)

MTB geeft hieraan gestalte en organiseert hiervoor een sober samenzijn. Dit zal plaats vinden op
1 januari 2001 om 00.45 uur Moluks Sociaal-cultureel Centrum Batu Tjapeu aan de Columbusstraat te Barneveld.

Tevens vraagt de werkgroep de Barneveldse bevolking om net als zijzelf dit jaar geen vuurwerk af te kopen en af te steken, maar het geld te schenken aan een hulporganisatie voor de Molukken.

Rekeningnummers van diverse hulporganisaties t.b.v. Maluku: § Maluku Tabakar Barneveld - Rekeningnr: ABN/AMRO 53.49.03.401 inzake Maluku Tabakar Barneveld § HAIN (Help Ambon In Nood) - Rekeningnr: banque Artesia te Utrecht 63.36.36.800 t.n.v. de Aktie "Help Ambon in Nood" § Samen voor de Molukken - Giro 2911 Den Haag

Voor de redactie:

'Maluku Tabakar' is een onafhankelijke organisatie en daarom niet gebonden aan een politieke of kerkelijke organisatie. Zij is in augustus 1999 ontstaan naar aanleiding van de verontrusting die is ontstaan bij de Molukse gemeenschap in Nederland. 'Maluku Tabakar' is een landelijke organisatie waarin werkgroepen uit 14 plaatsen zich hebben verenigd. Allen hebben zij hetzelfde doel voor ogen: veiligheid, stabiliteit en vrede op de Molukken.

Het initiatief voor deze actie is ontstaan bij enkele leden uit de Molukse gemeenschap te Barneveld en is door Maluku Tabakar opgepakt. Maluku Tabakar zal deze oproep, via haar netwerk, over zoveel mogelijk Molukse woonwijken verspreiden. Opdat meer, zo niet alle, Molukse woonwijken in Nederland aan deze oproep gehoor zullen.

Bijlage: programma "Turut Berduka"

Voor nadere informatie over deze actie en de werkgroep Maluku Tabakar Barneveld kunt u contact opnemen met de heer T. Abraham bereikbaar via tel. 06-21 49 66 20.

Programma 1 januari 2001
"Turut Berduka"


Plaats van handeling: Moluks Sociaal-cultureel Centrum Batu Tjapeu
00.45 uur (Wees op tijd!!!)

ONTVANGST

Wij verzoeken een ieder een kaars, waxinelicht, lantaarn of (tuin)fakkel mee te nemen. Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt dit programma buiten uitgevoerd.

ZANG
"KU DENGAR TUHANKU" (Ik luister naar mijn God) ingeleid door Gospelgroep "Djalilah"

GEBEDSKRING

ZANG
"KU SERAHKAN PADA TUHAN" (Ik leg mijn lot bij de Heer) ingeleid door gospelgroep "Djalilah"

DANKWOORD

AFSLUITING
"GANDUNG É" gedenk-versie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie