Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Postcode Kanjerprijs in Rosmalen

Datum nieuwsfeit: 01-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

PostcodeKanjer van 37,2 miljoen valt in Rosmalen (Den Bosch)

Postcode Kanjer van 37,2 miljoen valt in Rosmalen

Amsterdam, 28 december 2000. De grootste prijs uit de loterijgeschiedenis van Nederland is gevallen in Rosmalen (Noord-Brabant). Notaris mr. P. van Os maakte vandaag, direkt na de trekking, de eerste vier cijfers (5246) van de winnende postcode bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de Postcode Kanjer valt niet alleen de winnende postcode in de miljoenen prijzen, maar ook alle deelnemers in de wijk daaromheen. In totaal valt er in de winnende wijk 37,2 miljoen gulden te verdelen onder de deelnemers van de Postcode Loterij, waarvan 30,8 miljoen voor de winnende postcode en 6,4 miljoen voor de wijk daaromheen.

Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij die wonen in de winnende wijk en een lotnummer hebben dat begint met 5246 vallen op 1 januari sowieso in de prijzen. De hoogte van de prijs hangt af van het aantal loten en het aantal Kanjerpunten dat de deelnemer het afgelopen jaar heeft gespaard. Elk lot waarmee men meespeelt in de Postcode Loterij levert per maand een Kanjerpunt op. Binnen de wijk is er één straat waar vanaf 1 januari een aantal miljonairs zullen wonen. Zij hebben de Postcode Kanjer ter hoogte van 30.8 miljoen gulden gewonnen. De winnende postcode (5246 met twee toegevoegde letters) wordt op Nieuwjaarsdag bekend gemaakt door Henny Huisman tijdens de live-uitzending van de 'Kanjer Surpriseshow' op RTL4.

de Postcode Kanjer
De Postcode Kanjer is al jaren de grootste prijs van Nederland. Dit is de vijfde keer dat de Nationale Postcode Loterij op Nieuwjaarsdag de Kanjerprijs uitreikt.

* In 1996 stond de Kanjer op 9,7 miljoen gulden en viel bij drie winnaars in Ohé en Laak (Limburg).
* In 1997 was de Kanjerprijs opgelopen tot 16,4 miljoen gulden en kwam terecht bij 16 winnaars in Dordrecht.
* Teteringen (Noord Brabant) viel in 1998 in de prijzen, de Kanjerprijs van 23,8 miljoen gulden viel bij 4 winnaars waarvan één van hen meespeelde met maar liefst 8 loten. In één klap was deze fortuinlijke winnaar 15,3 miljoen gulden rijker.
* In 1999 was de Postcode Kanjer opgelopen tot 30,8 miljoen gulden en viel in Oosterhout (Noord-Brabant). Acht winnaars mochten de prijs verdelen.

* In 2000 is de PostcodeKanjer verder opgelopen naar het historische hoogtepunt van 37,2 miljoen gulden. Voor het eerst valt echter niet alleen de winnende postcode, maar ook de wijk daaromheen in de prijzen.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie