Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.55 uur

Datum nieuwsfeit: 01-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.55 uur
Jaarwisseling district Rijn en Venen

WOERDEN/MAARSSEN/BREUKELEN/WILNIS/VINKEVEEN Op zondagmiddag 31 december werd in een appartementencomplex aan de Sleper in Woerden een aantal brievenbussen opgeblazen door middel van vuurwerk. In Maarssen werden van een sporthal aan de Fazantenkamp een aantal ruiten vernield door vuurwerk.

Rond kwart over vijf in de middag werd vuurwerk afgestoken in een ruimte van een geldautomaat op de Frederik Hendriklaan in Woerden. Door de drukgolf van het ontploffende vuurwerk werd het plafond ontzet en sneuvelden de ruiten van de ruimte en van de toegangsdeur.

Omstreeks kwart voor elf in de avond werd door een groep jongeren een bushalte aan de Floraweg in Maarssen vernield. De politie kon twee inwoners van Maarssen van 18 en 17 jaar aanhouden naar de andere daders wordt een onderzoek ingesteld.

Rond de klok van twaalf uur brandde een personenauto op de Molenvlietbrink in Woerden volledig uit. De auto werd door de brandweer geblust en moest worden afgesleept. Niet uitgesloten wordt dat de brand door vuurwerk werd veroorzaakt.

In Breukelen werden tijdens de jaarwisseling omstreeks een uur in de nacht een aantal ruiten vernield van het politiebureau en het postkantoor. In de omgeving werden door de politie twee vermoedelijke verdachten van deze vernielingen aangehouden. Het betrof twee inwoners van Breukelen, beiden 17 jaar oud. Het tweetal werd ingesloten voor nader onderzoek.

Omstreeks tien voor half drie in de nacht werd aan de Kerstraat in Woerden een prullenbak door middel van vuurwerk opgeblazen. Door de rondvliegende brokstukken werd een ruit van een woning vernield. Even later werden diverse prullenbakken aan de Voorstraat opgeblazen. Ten gevolge hiervan traden diverse alarmsystemen van panden in de omgeving in werking. De politie zocht de omgeving af maar trof niemand meer aan.

In Wilnis en Vinkeveen werden tijdens de jaarwisseling enkele verkeersborden door middel van vuurwerk opgeblazen. Ook werden in beide gemeenten op enkele plaatsen vreugdevuren ontstoken. Deze vuren zorgden niet voor problemen.

Inbreker aangehouden

ABCOUDE Op zondag 31 december, omstreeks kwart voor negen in de avond, zagen surveillerende politieagenten een deur van een woning open staan aan de Stationsstraat. Na onderzoek bleken de bewoners gezellig in de woonkamer bij elkaar te zitten. De bewoners werden geattendeerd op de openstaande deur en de politiemensen gingen hierna weg.

Even later moest de politie weer terug naar dezelfde woning. De bewoners waren toch op onderzoek uitgegaan naar de oorzaak van de openstaande deur. In een gang trof men een onbekende man aan die de deur uit liep met medeneming van o.a. een computer.

Een van de bewoners achtervolgde de onbekende man en wist hem vast te pakken. De politie die nog in de buurt was kon de verdachte vervolgens overnemen en aanhouden. De verdachte, een 19-jarige Fransman, werd voor nader onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie