Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarwisseling Maastricht e.o. rustig verlopen

Datum nieuwsfeit: 01-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 1-01-2001 Persberichten district Maastricht
Maandag 01 januari 2001

Maastricht e.o., jaarwisseling rustig verlopen:

De jaarwisseling in Maastricht is met uitzondering van enkel kleine incidenten rustig verlopen.

* De politie kreeg de gehele nacht veel klachten van mensen die overlast ondervonden van het (late) afsteken van vuurwerk.
* Door het ontploffen van vuurwerk werd aan de Felix Bockenstraat te Maastricht in de nieuwjaarsnacht een telefooncel opgeblazen. Een ruit van de telefooncel werd hierdoor vernield terwijl ook het telefoontoestel werd beschadigd.

* Datzelfde gebeurde met een telefooncel aan de Pastoor N. Creftenstrat in Meerssen. Een vuurwerkbom blies de gehele telefooncel op die daardoor zware schade opliep. Resten van de vuurwerkbom werden in de vernielde cel aangetroffen. Beide deuren werden door de kracht van de ontploffing ontzet, de verlichting werd vernield en de telefoon onbruikbaar.

* In enkele bedrijven en woningen vonden inbraken plaats.
* Vonden er in het centrum van Maastricht enkele kleine vechtpartijen plaats, waarbij de politie moest bemiddelen.

Maastricht, banden van acht autos lek gestoken:

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 december 2000 werden van acht langs de Tongerseweg te Maastricht geparkeerde personenautos een of meer banden lek gestoken. De banden van de autos vertoonden alle een insteekopening waaruit aangenomen kan worden dat de vernielingen verricht zijn met een mes. Vrijwel alle eigenaren van de autos kwamen in de loop van zondagmorgen toen zij hun auto wilde gaan gebruiken tot de ontdekking dat zij het slachtoffer waren geworden van de vernieling. Zij hebben allen aangifte gedaan bij de politie. Geen van de benadeelden heeft iets in de nacht van zaterdag op zondag van de vernielingen bemerkt.

Maastricht, straatroof:
Op zondag 31 december 2000 heeft op de Calvariestraat te Maastricht een straatroof plaatsgevonden.
De 31 jarige benadeelde woonachtig in Maastricht liep zondag omstreeks 18.45 uur over de Calvariestraat en droeg een tas in haar handen. Geheel onverwacht greep een onbekend gebleven man, die het slachtoffer van achteren genaderd was, de tas vast en probeerde deze weg te grissen. Het slachtoffer hield de tas echter stevig vast waaroor het slachtoffer kwam te vallen en haar tas moest los laten. De dader rende met de tas weg in de richting van de Sint Nicolaasstraat. Op het moment van de straatroof was het heel rustig op straat en kon niemand te hulp schieten. Het slachtoffer heeft kort daarna bij de politie aangifte gedaan. Zij mist haar tas waarin een beurs aanwezig was met ongeveer fl. 75,- enkele bankpasjes, sleutels en verder enkele persoonlijke spullen.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 28 jarige inwoner van het Belgische Lanaken is maandagmorgen 1 januari 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het onzekere rijgedrag van de automobilist op de Prins Bernhardlaan in Valkenburg was de aanleiding voor de bemanning van een surveillance-auto om de automobilist eens nader te controleren. Bij het eerste contact met de bestuurder werd een alcoholreuk waargenomen, waarna de bestuurder een alcoholblaastest moest afleggen. Deze blaastest wees aan dat er alcohol gedronken was. Toen de bestuurder te horen kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau voor het aflegen van een ademanalyse werd hij recalcitrant en weigerde mee te gaan. Hij werd daarop aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse een promillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Lanaken werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van vijf uur in zijn bezit.

Maastricht, inbraken:

* In een woning aan de Elisabeth Strouvenlaan te Maastricht heeft tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2001 een inbraak plaatsgevonden. Vermoedelijk werd de toegang tot de woning gekregen door te hengelen via de brievenbus. In twee in de woning gevestigde appartementen werd ingebroken. Er werden enkele horloges en sieraden buitgemaakt.

* In een woning gelegen aan het Vossenvoetpad te Maastricht heeft tussen oudejaarsavond 19.00 uur en nieuwjaarsdag 01.00 uur een inbraak plaatsgevonden. De voordeur van de woning werd geforceerd waarna de woning doorzocht werd. Ontvreemd werden enkele horloges en een ongeveer 2000 Belgische Francs.

* In een flatwoning aan de Uitbeldersstraat te Maastricht vond tijdens de jaarwisseling een inbraak plaats. Toen de bewoner omstreeks 03.00 uur thuis kwam trof hij de voordeur van zijn woning opengebroken aan. De gehele woning werd doorzocht waarbij in alle kasten en laden een kijkje werd genomen. De inhoud werd grotendeels op de vloer gegooid. Wat er precies ontvreemd is moet nog blijken. De eigenaar heeft nog geen aangifte gedaan.
* In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een kantoor gevestigd aan de Stationsstraat te Maastricht. De toegang werd verkregen na een klauterpartij over diverse daken van panden in de straat. Op de tweede etage werd een ruit ingeslagen waardoor een raam geopend kon worden. Het kantoor werd doorzocht en ontvreemd werden enkele honderden gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie