Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland van 30/12 t/m 31/12 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 01-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 31-12-2000
Politieberichten van 30/12 (13.00 uur) t/m 31/12 (13.00 uur)

Noordwolde: verdachten aangehouden in verband met illegaal vuurwerk Van vrijdag op zaterdag is zwaar vuurwerk afgestoken in de Twijgstraat. Twee groene containers en twee metalen brievenbussen werden volledig opgeblazen. Een verdachte, een 20-jarige inwoner van Noordwolde, is aangehouden. Een tweede verdachte moet nog worden gehoord. De verdachte had het vuurwerk gekocht bij een 18-jarige inwoner van Steggerda. Bij hem is een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit betreft 11 dozen vlinders, 50 dozen strijkers en 1 lawinepijl. De inwoner van Steggerda had op zijn beurt het vuurwerk gekocht bij een 21-jarige inwoner van Munnekeburen. Bij een onderzoek in de woning werd illegaal uit België ingevoerd vuurwerk in beslag genomen. Dit betreft onder andere 50 doosjes strijkers, 16 doosjes vlinders en 40 lawinepijlen. De verdachte wilde het vuurwerk verkopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronrijp: diefstal auto
Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 10.00 uur is een auto, een grijze Audi 80, met het kenteken PH 98 VB, gestolen aan de Keimptilsterdyk. Aangifte is gedaan door een 70-jarige inwoner van Dronrijp.

Dokkum: winkeldief aangehouden
Zaterdag omstreeks 16.45 uur werd door het personeel van een winkel aan de Hoogstraat een winkeldief aangehouden. Ontvreemd werden een portefeuille en een schaar met een waarde van 47,90 gulden. Het betreft een 27-jarige inwoner van Dokkum. Er is proces-verbaal opgemaakt. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoner van Veenwouden.

Jistrum: slachtoffer vuurwerk
Vrijdagavond stak een 13-jarige inwoner van Jistrum een kleine vuurpijl af. Deze vuurpijl maakte direct na het afsteken een kronkel en kwam vervolgens in het linkeroog terecht. De lens van het oog is ernstig beschadigd en gevreesd moet worden dat het zicht van het oog onherstelbaar beschadigd is.

Oosterwolde: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Waardeel. Men is binnengekomen door het vernielen van een raam. Ontvreemd werd een geldbedrag ter waarde van enkele honderden guldens. Een 33-jarige inwoner van Ravenswoud heeft aangifte gedaan. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Sexbierum: auto te water
Zaterdag omstreeks 19.30 uur raakte een auto te water aan de Getswerdersyl. Net na het fietstunneltje verloor de bestuurder, een 18-jarige inwoner van Berlikum, de macht over het stuur. Het voertuig kwam vervolgens op de kop in de sloot terecht. De twee inzittenden konden zich gelukkig uit de auto wringen en zijn, met een nat pak, door de politie naar huis gebracht. Het eenzijdige ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door het gladde wegdek.

Heerenveen: bedreiging
Aan de Jister is zaterdag omstreeks 20.50 uur een 43-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Hij had problemen veroorzaakt in een winkel aan de Jister. Toen hij buiten de winkel was viel hij de bedrijfsleidster lastig. De politie, die reeds ter plaatse was, hield de man aan. Nadat de man geboeid was begon zijn 18-jarige zoon uit Heerenveen zich ermee te bemoeien. Hij sloeg de politieman, die zijn vader had aangehouden, verschillende keren tegen het hoofd. De zoon werd aangehouden voor ambtsbelemmering en verboden wapenbezit, de vader voor bedreiging, het niet voldoen aan bevel of vordering en verzet tijdens aanhouding. De bedrijfsleidster, een 25-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Berlikum: XTC-handelaar aangehouden
Zaterdagavond is een 19-jarige inwoner van Anjum aangehouden bij een horecagelegenheid aan het Hemmemaplein. Hij bleek te handelen in XTC-pillen. Bij zijn aanhouding had hij 35 pillen op zak. In zijn auto werden nog eens 152 XTC-pillen aangetroffen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau te Leeuwarden.

De Blesse: rijden onder invloed op een trekker
Zondag omstreeks 00.25 uur zag de politie een trekker rijden over de Steenwijkerweg te De Blesse. Het voertuig was slecht zichtbaar. Na aanhouding werd de verdachte overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 950 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod van 12 uur/

Leeuwarden: hennepkwekerij ontdekt na vechtpartij Zondag omstreeks 00.30 uur werden vernielingen gepleegd in een woning aan de Vuurdoornstraat door een 29-jarige inwoner van Leeuwarden. Zo werden o.a. een televisie, een stereotoren en een bankstel naar buiten gegooid. De 27-jarige bewoner weigerde aangifte te doen. Toen de politie bij hem binnenkwam werd een hennepkwekerij aangetroffen met 42 jonge hennepplantjes. De hennep en de daarbij behorende goederen zijn door de politie vernietigd. De bewoner zal een dezer dagen op het bureau worden ontboden voor het afleggen van een verklaring.

Sneek: verdachte aangehouden na brand door molotovcocktail Zondag omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een woning aan de Bottinge in brand zou staan. Aan de voorzijde stond een zonnescherm in brand alsmede een fiets. Ook de houten onderzijde en raamkozijnen van de pui stonden in brand. Met behulp van de buren werd de brand snel geblust. De brandweer droeg zorg voor het nablussen. Uit onderzoek bleek dat de brand was ontstaan door een molotovcocktail. De 32-jarige bewoner was niet thuis. Aan de hand van getuigenverklaringen werd een 34-jarige bewoner van Sneek in zijn woning aangehouden. In zijn woning werden o.a. een aantal flessen aangetroffen met daarin wat vloeistof en een lap in de hals. Verder stonk de hal naar benzine. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Heerenveen: onder invloed
Een 27-jarige inwoner van Heerenveen is zondag om 02.30 uur aangehouden op het Fonteinkruid, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 345 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod van 2 uur.

Bolsward: onder invloed
Een 22-jarige inwoner van Bolsward is zondag om 03.30 uur aangehouden op het Broereplein, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 350 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod van 2 uur.

Drachten: onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Eastermar is zondag om 04.23 uur aangehouden op de Noorderdwarsvaart, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 375 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod van 3 uur.

Leeuwarden: verdachte vechtpartij aangehouden
Zondag omstreeks 04.30 uur ontstond een vechtpartij op de Niewestad. De aangever, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, was bij een horecagelegenheid op het Groot Schavernek door een raam gedrukt. Tevens was een stuk glas naar de aangever gegooid, hetgeen lichte verwondingen opleverde. De verdachte, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, die ook nog met een mes had gedreigd, was gevlucht via de Torenstraat naar het Okdehoofsterkerkhof. De verdachte kon in de Kleine Kerkstraat worden aangehouden en is overgebracht naar het bureau.

Joure: vernieling taxibusje
Zondag omstreeks 05.00 uur heeft een tiental personen een noodluik van een taxibusje van een bedrijf uit Heerenveen vernield. De chauffeur zette daarop het busje langs de A-7 bij Joure en schakelde de politie in. Het bleek dat een groepje jeugd uit Tjerkgaast niet van het noodluik af kon blijven, waarop het van de bus waaide en kapot ging. De schade bedraagt ongeveer 500 gulden. De groep heeft beloofd de schade te vergoeden aan het taxibedrijf.

Leeuwarden: autospiegels vernield
Tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 10.30 uur is een spiegel van een auto van een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden vernield aan de Taniaburg. De vrouw heeft aangifte gedaan. Het bleek verder dat bij 12 andere veortuigen in de Taniaburg dezelfde handelwijze was toegepast.

Leeuwarden: diefstal auto
Van de Idzerdastins is tussen zaterdag 20.00 uur en 23.45 uur een witte Ford Fiesta ontvreemd met het kenteken XT 89 DF. De eigenaar, een 48-jarige man uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: tasjesroof
Zondag omstreeks 04.00 uur liep een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden door de Kleine Kerkstraat. Toen ze gepasseerd werd door een scooter met daarop twee personen werd haar schoudertas van haar rechterschouder gegrist. De scooter verdween daarop in de richting van de Groeneweg. De tas bevatte onder andere een gsm en een portemonnee met een gering geldbedrag. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Joure: poging inbraak kantine
Met een steen is zondagochtend omstreeks 07.00 uur een raam aan de voorkant van de kantine van de SC Joure aan de Hoge Zomerdijk vernield. Er wordt niets vermist. Waarschijnlijk is men geschrokken van het luide alarm.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...