Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 01-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 1-01-2001

2e persbericht 1 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Eenzijdig ongeval met gewonde
Maandagochtend om 05.40 uur is op de DS. Theodor Fliednerstraat een 28-jarige inwoner van Son en Breugel aangehouden. De man was kort daarvoor met zijn auto op de Van Oldenbarneveltlaan tegen een boom gereden. Hij raakte daarbij gewond. De bestuurder bleek onder invloed te zijn, beschikte niet over een geldig rijbewijs en reed in een gestolen auto. Hij weigerde in eerste instantie hulpverlening van de GGD en de politie. Ook wenste hij geen medewerking te verlenen aan een bloedproef. De man is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en daarna meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte winkeldiefstal aangehouden Op maandagmiddag om 14.25 uur is, na een korte achtervolging, op het Kastelenplein een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden voor verdenking van inbraak in een winkel aldaar. De verdachte had een groot aantal etalageruiten vernield en ging er met levensmiddelen vandoor. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernielingen
Maandagochtend zijn twee verdachten aangehouden wegens vernieling. Een 26-jarige man uit Liempde werd op de Ten Hagestraat aangehouden omdat hij verdacht wordt van het vernielen van een slagboom van een parkeergarage. De andere verdachte, een 25-jarige Eindhovenaar, werd om 8.05 uur op de Grote berg aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een winkelruit op de Grote Berg. Beiden zijn na verhoor naar huis gestuurd. Er wordt een proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van diefstal met geweld aangehouden Een 26-jarige Helmonder is maandagochtend om 02.10 uur op het Stationsplein aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van een portemonnee van een taxichauffeuse op zondagmorgen 05.00 uur op Geldropseweg in Mierlo. Hij gebruikte hierbij geweld. De taxichauffeuse raakte gewond en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding in verband met bedreiging Op de Rechtestraat is maandagochtend om 07.30 uur een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De verdachte haalde na een woordenwisseling een vuurwapen te voorschijn en bedreigde daarmee een 17-jarige Eindhovenaar. Hij is voor onderzoek ingesloten en het vuurwapen is in beslag genomen.

Helmond: Aanhoudingen naar aanleiding van auto inbraak Op de Kromme Steenweg zijn maandagochtend rond 03.15 uur twee Helmonders in de leeftijd van 25 en 27 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van een auto inbraak die kort ervoor heeft plaatsgevonden in de omgeving van de Traverse. Na verhoor zijn de mannen naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Slok te veel op
Op maandagochtend om 05.04 uur is een 23-jarige inwoner van Aarle-Rixtel op de Beekerheide aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De ademanalyse gaf een promillage van 1,75 weer. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Eenzijdig ongeval onder invloed
Een 20-jarige man uit Eersel is maandagochtend rond 11.00 uur tegen de vangrail in de middenberm van de A67 gereden. De auto is weggesleept. Een onderzoek wees uit dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse registreerde een promillage van 1,00. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Valkenswaard: Aanhouding
Een 21-jarige man uit Valkenswaard is maandagochtend om 04.30 uur op de Dommelseweg aangehouden. De man kon geen goede verklaring geven over de herkomst van de afgesloten damesfiets die hij bij zich had. De fiets is in beslag genomen en de verdachte is na verhoor naar huis gestuurd.

Valkenswaard: Aanhouding na mishandeling
Een 18-jarige inwoner van Waalre is maandagochtend om 06.00 uur op de Dommelseweg aangehouden. De man wordt er van verdacht, zonder enige aanleiding, kort ervoor een 18-jarige inwoner van Valkenswaard te hebben mishandeld. Het slachtoffer heeft verwondingen aan neus en lip opgelopen. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Aanhouding drugsdealer
Maandochtend om 04.40 uur is op de Oude Kerkstraat een 18-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De verdachte was in het bezit van een zakje met elf Xtc-pillen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie