Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie eerste gekozen bestuur Waterschap Zuiderzeeland

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

00-23

Lelystad, 28 december 2000

Installatie eerste gekozen bestuur van Waterschap Zuiderzeeland

Dinsdag 2 januari vindt de installatievergadering plaats van het nieuwe bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland. Na de verkiezingen van november bestaat het bestuur voor meer dan de helft uit nieuwe leden. 14 van de 26 leden nemen dan voor het eerst zitting in de Algemene Vergadering van het waterschap. In de Algemene Vergadering komen zes vrouwen, twee meer in vergelijking met het oude bestuur. De zittingsduur van het bestuur is vier jaar. De vergadering begint om 10.30 uur en wordt gehouden in het waterschapshuis, Lindelaan 20 te Lelystad.

Het nieuwe bestuur is het eerste rechtsreeks door de inwoners van het beheersgebied gekozen bestuur. Het vorig bestuur was als overgangsbestuur samengesteld uit vertegenwoordigers van de besturen van de rechtsvoorgangers van het Waterschap Zuiderzeeland. De nieuwe bestuursleden leggen in handen van de dijkgraaf de eed of belofte af. Ook zal tijdens deze eerste vergadering de verkiezing van de heemraden plaats vinden. De heemraden vormen samen met de dijkgraaf het dagelijks bestuur van het waterschap. Elk van de in de algemene vergadering vertegenwoordigde categorieën levert een heemraad. De categorieën zijn: ingezetenen, gebouwd, ongebouwd en bedrijfsgebouwd.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie