Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage voor duurzaam gebouwde school Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Bijdrage uit Innovatiefonds voor duurzaam gebouwde school

(2-1) Het College van B. en W. heeft uit het Innovatiefonds Stedelijke Woonkwaliteit fl. 204.000 toegekend aan het demonstratieproject duurzaam schoolgebouw Slinge. Dit project behelst de renovatie van een schoolgebouw en dient als voorbeeld voor duurzaam bouwen in de onderwijssector.

Bij de renovatie en uitbreiding van het schoolgebouw staan een goed binnenmilieu, energiebesparing (door een vegetatiedak en warmteterugwinning) en het gebruik van duurzame grondstoffen (zoals Europees naaldhout) centraal. Volgens het College is dit een goed voorbeeld van hergebruik van schoolgebouwen. De school zal na renovatie onderdak bieden aan diverse typen speciaal onderwijs.

Het Innovatiefonds Stedelijke Woonkwaliteit (budget fl. 4 miljoen) heeft tot doel innovatieve ideeën en projecten op het gebied van bouwen en ruimtegebruik te stimuleren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie